Επιστρέφουν στον MSCI Global Standard Εθνική και Eurobank

Επιστρέφουν στον MSCI Global Standard Εθνική και Eurobank

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες όλου του τελευταίου διαστήματος, οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank επανέρχονται στον δείκτη MSCI Global Standard από τα τέλη Μαΐου, σύμφωνα με απόφαση του οίκου που ανακοινώθηκε χθες το βράδυ.

Πρόκειται για τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο της καθιερωμένης εξαμηνιαίας αναδιάρθρωσης των δεικτών της Morgan Stanley Capital International.

Οι δύο μετοχές αφαιρούνται από τον δείκτη MSCI Small Cap Index, ενώ οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύει από την Τετάρτη 29 Μαΐου, οπότε το rebalancing θα γίνει στη συνεδρίαση της 28ης Μαΐου. Βεβαίως, δεν αποκλείεται σταδιακά από σήμερα να δούμε κάποιες κινήσεις αναδιαρθρώσεων χαρτοφυλακίων στο ταμπλό.

Οι Εθνική και Eurobank επιστρέφουν στον κύριο δείκτη του οίκου MSCI για τη χώρα μας, λόγω της αύξησης της κεφαλαιοποίησης τους τελευταίους μήνες.

Οι εκτιμήσεις για τις εισροές ποικίλουν, ενώ ίσως υπάρξουν και εκροές από χαρτοφυλάκια που κινούνται με γνώμονα τον… μικρό δείκτη MSCI Small Cap Index. Όμως, ευρύτερα αναμένονται εισροές, που ίσως φτάσουν τα 120 – 130 εκατ. τεμάχια σε αμφότερες τις δύο τραπεζικές μετοχές.

Θυμίζουμε πως λόγω της μεγάλης πτώσης της ελληνικής αγοράς ειδικά το περασμένο φθινόπωρο και της συρρίκνωσης των κεφαλαιοποιήσεων, τον Νοέμβριο του 2018 ο οίκος MSCI υποβάθμισε τρεις ελληνικές τράπεζες Πειραιώς, Eurobank και Εθνική από το δείκτη MSCI Standard στον MSCI Small Cap Index.

Αξίζει να σημειωθεί πως ειδικά η Εθνική έχει την πιο ανθεκτική εικόνα στον κλάδο όλο τελευταίο διάστημα και χθες κράτησε τα 2 ευρώ, παραμένοντας πολύ κοντά στα υψηλά 8μήνου, σε μια δύσκολη μάλιστα συνεδρίαση. Ο τίτλος κρατά κέρδη άνω του 100% από τις 21 Ιανουαρίου 2019, όταν και βρέθηκε στα 0,92 ευρώ.