Επιλεκτικές κινήσεις πέριξ των 860 μονάδων στο Χρηματιστήριο

Επιλεκτικές κινήσεις πέριξ των 860 μονάδων στο Χρηματιστήριο

Του Απόστολου Σκουμπούρη 

Σε στάση αναμονής βρίσκονται διεθνώς οι χρηματιστηριακές αγορές, με εξαιρετικά μικρές διακυμάνσεις και μείωση πρωτοβουλιών, κρατώντας όμως όλα τα κεκτημένα των προηγούμενων ημερών, με το ελληνικό χρηματιστήριο επίσης να βρίσκεται σε φάση συσσώρευσης και σταθεροποίησης με επιλεκτικές κινήσεις πέριξ των 860 μονάδων.

Χθες οι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν με οριακή πτώση αλλά ο Dow Jones κράτησε έστω οριακά το όριο των 27.000 μονάδων, σήμερα οι αγορές της Ασίας έκλεισαν με εξαιρετικά μικρή μεταβολή και με μεικτά πρόσημα, ενώ ήπια θετικά κινούνται και οι ευρωπαϊκές αγορές.

Μέσα σ' αυτό το περιβάλλον στο ελληνικό χρηματιστήριο συνεχίζονται οι συνεδριάσεις τακτικής προσαρμογής, συσσώρευσης και επιλεκτικών κινήσεων, σταθερά πάνω από τη ζώνη των 850 μονάδων.

Πιο αναλυτικά, το ελληνικό χρηματιστήριο έχει συμπληρώσει εφτά ανοδικές συνεδριάσεις στις εννέα τελευταίες ενώ και σήμερα κινείται ήπια ανοδικά, με το Γ.Δ. στις 860 μονάδες με άνοδο 0,25%, ενώ η σε καλό τέμπο κινείται η αξία συναλλαγών διαμορφούμενη στα 19 εκατ. ευρώ.

Η ευρύτερη περιοχή των 850 – 855 μονάδων κρατείται με σχετική ευκολία, με επόμενα στοιχήματα να είναι οι αντιστάσεις στις 865 και 875 μονάδες. Επίπεδα που αργά ή γρήγορα θα πιάσει η αγορά, με κεντρικό πυλώνα ασφαλώς τον τραπεζικό κλάδο, που είναι ο πυλώνας που δύναται να αλλάξει επίπεδο την αγορά.

Η πλειονότητα των μετοχών του FTSE 25 κινείται ανοδικά, καθώς μόνο οι ΟΤΕ, ΕΛΠΕ και Coca Cola HBC διαπραγματεύονται σε ήπια αρνητικό έδαφος. Κέρδη άνω του 1% καταγράφουν οι ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean Airlines, ΑΔΜΗΕ και Fourlis, ενώ ηπιότερη άνοδο σημειώνουν οι ΕΧΑΕ, Εθνική, Alpha Bank, Πειραιώς, Eurobank, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, Viohalco κ.α.

Μεικτές είναι οι τάσεις σήμερα στο χώρο του Mid Cap, όπου ανοδικά κινούνται οι Intralot, Intrakat, Κρι Κρι, Νηρέας, Profile, Intracom Holdings και Πλαίσιο, ενώ υποχωρούν οι MIG, Πλαστικά Θράκης, Τεχνική Ολυμπιακή, Quest Συμμετοχών, Attica Bank, AS Company και Ικτίνος. Πτωτικά κινείται σήμερα σε ποσοστό 2,05% και η MLS που το προηγούμενο διήμερο αντέδρασε σε ποσοστό 3,38% και 6,27% αντίστοιχα.

Στο σύνολο της αγοράς, 49 τίτλοι ενισχύονται έναντι 31 που υποχωρούν.