Επιφυλακτικότητα στις ευρωαγορές - Οριακές απώλειες

Επιφυλακτικότητα στις ευρωαγορές - Οριακές απώλειες

Με οριακές μεταβολές συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο πεδίο των εμπορικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Την ίδια ώρα, οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία βρίσκονται στο επίκεντρο καθώς αύριο εκπνέει η προθεσμία για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης αλλιώς η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκος δείκτης Stoxx 600 χάνει 0,2% με τον κατασκευαστικό κλάδο να καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες που φτάνουν το 0,5%.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, οι αγορές αντέδρασαν θετικά μετά τη χθεσινή δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι είναι πιθανό να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη.

Στο μεταξύ, στο περιθώριο της συνόδου των G7 στη Γαλλία, πραγματοποιήθηκαν σημαντικές επαφές μεταξύ των ηγετών με φόντο τις καταστροφικές πυρκαγιές στον Αμαζόνιο και το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.

Στους επιμέρους δείκτες ο γερμανικός DAX κερδίζει οριακά 0,02% στις 11.660 μονάδες και γαλλικός CAC χάνει 0,21% στις 5.339 μονάδες. Στη Βρετανία ο FTSE χάνει 0,39% στις 7.067 μονάδες και ο ιταλικός MIB κερδίζει 0,59% στις 20.799 μονάδες.