Επιφυλακτικότητα στη Wall με μικρές απώλειες

Επιφυλακτικότητα στη Wall με μικρές απώλειες

Με απώλειες συνεχίζεται η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας για τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street λαμβάνοντας τη σκυτάλη απωλειών από τις παγκόσμιες αγορές εν μέσω των ανησυχιών για το Brexit που φαίνεται να κερδίζει έδαφος δημοσκοπικά.

Παράλληλα, η τρέχουσα εβδομάδα θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική καθώς συνεδριάζουν οι Κεντρικές Τράπεζες των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, με τις αποφάσεις τους να είναι ικανές να προκαλέσουν «αναταραχές» στις αγορές.

Σε αυτό το κλίμα, ο  βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 54 μονάδες (0,30%) κινούμενος στις 17.811 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που σημειώνει απώλειες 27,42 μονάδων (0,55%) βρίσκεται στις 4.867 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 6,71 μονάδες (0,09%) και κινείται στις 2.069 μονάδες.

Οι αποφάσεις της Fed στη συνεδρίαση της Τετάρτης, οι αντίστοιχες της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας αυτή την εβδομάδα, το βρετανικό δημοψήφισμα να ακολουθεί σε λίγες ημέρες, σε συνδυασμό με την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, οδηγούν τους επενδυτές στην αποφυγή κινδύνου σε επενδύσεις υψηλού ρίσκου, στρεφόμενοι κυρίως σε ομόλογα των ανεπτυγμένων οικονομιών.

H διήμερη συνεδρίαση της επιτροπής χάραξης νομισματικής πολιτικής της Fed θα ξεκινήσει την Τρίτη με την επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας κ. Yellen να ανακοινώνει τις αποφάσεις της το απόγευμα της Τετάρτης.

Σήμερα είναι μια μέρα χωρίς κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο μέτωπο των μάκρο, με τους επενδυτές κυρίως να επικεντρώνονται στα εταιρικά νέα.

Στο επίικεντρο βρέθηκε η ανακοίνωση της εξαγοράς της LinkedIn Corp. από τη Microsoft Corp., με την αξία της συμφωνίας να ανέρχεται στα 26,2 δισ. δολάρια, εξ' ολοκλήρου σε μετρητά.

Σε ανάρτησή της στο blog της, η Microsoft ανακοίνωσε πως θα καταβάλει 196 δολάρια ανά μετοχή της LinkedIn, που αντιστοιχεί σε premium 50% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής την Παρασκευή. Αυτή την ώρα η μετοχή της εταιρείας χάνει 4,30%.

Στο μεταξύ, η μετοχή της Apple υποχωρεί κατά 1,03% λίγες ώρες πριν το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της, στο οποίο αναμένεται να γίνει παρουσίαση του νέου λειτουργικού και ενδεχομένως νέων προϊόντων.

Σε αρνητικό έδαφος συνεχίζεται η συνεδρίαση για την πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, εν μέσω ανησυχιών για πιθανή αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.