Επιφυλακτικότητα στη Wall στην αρχή μιας «κομβικής» εβδομάδας

Επιφυλακτικότητα στη Wall στην αρχή μιας «κομβικής» εβδομάδας

Με οριακές μεταβολές ξεκίνησαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες σε μια εβδομάδα που κρίνεται από τους αναλυτές ως κομβική λόγω των αποφάσεων της Fed, τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αλλά και τα σημαντικά μάκρο που θα δημοσιευτούν και αφορούν στην αγορά εργασίας.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει μόλις 0,04 στις 27.202 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 78,79 μονάδες ή 0,93% στις 8.253 μονάδες. Ο S&P 500 υποχωρεί κατά 9,73 μονάδες ή 0,32% και κινείται στις 3.016 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, Nasdaq και S&P 500 έκλεισαν σε νέα ιστορικά υψηλά με τους δύο δείκτες να καταγράφουν ιστορικά υψηλά και ενδοσυνεδριακά.

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται επενδυτές και αναλυτές την επανέναρξη των συνομιλιών ΗΠΑ και Κίνας για τη διευθέτηση των μεταξύ των διαφορών ως προς τους δασμούς. Εντός της εβδομάδας αξιωματούχοι των δύο ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη θα συναντηθούν στην Σανγκάι, στην πρώτη συνάντηση μετά από αυτήν των προέδρων Τραμπ Σι Τζινπινγκ στην Οσάκα τον Μάιο.

Την ίδια ώρα, η αγορά σχεδόν έχει προεξοφλήσει πως η Fed θα προχωρήσει στην πρώτη μείωση των επιτοκίων της, την πρώτη μετά από μια δεκαετία. Μάλιστα, όπως προβλέπουν οι αναλυτές υπάρχει πιθανότητα 78% η μείωση να είναι κατά 25 μονάδες βάσης.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Mylan κάνει ράλι 14,3% μετά την ανακοίνωση ότι θα συγχωνευτεί με την Pfizer, της οποίας η μετοχή υποχωρεί κατά 2,54%.

Στον αντίποδα η μετοχή της Beyond Meat κάνει βουτιά 13,3% με την εταιρεία ωστόσο να αναμένεται να ανακοινώσει κέρδη για το τελευταίο τρίμηνο.

Νωρίτερα, με μικτές τάσεις έκλεισαν την πρώτη συνεδρίαση οι ασιατικές αγορές με τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να χάνει 1,1%.