Επιφυλακτικότητα στη Wall με Fed και Brexit στο επίκεντρο

Επιφυλακτικότητα στη Wall με Fed και Brexit στο επίκεντρο

Με απώλειες συνεχίζουν τη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής καθώς σήμερα ξεκίνησε η διήμερη συνεδρίαση της επιτροπής χάραξης νομισματικής πολιτικής της Fed που θα κληθεί να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις ως προς τα επιτόκια.

Την ίδια ώρα, το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στη Μεγάλη Βρετανία την επόμενη εβδομάδα για το αν η χώρα θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ένα ενδεχόμενο Brexit θα μπορούσε να προκαλέσει ένα ντόμινο οικονομικών εξελίξεων γεγονός που κάνει τους επενδυτές πιο διστακτικούς στις κινήσεις τους.

Σε αυτό το κλίμα, ο  βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 80,60 μονάδες (0,46%) κινούμενος στις 17.651 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που σημειώνει απώλειες 17,03 μονάδων (0,35%) βρίσκεται στις 4.831 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 8,03 μονάδες (0,40%) και κινείται στις 2.070 μονάδες.

Σήμερα, οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν παρά την έκθεση του Διεθνή Οργανισμού Ενέργειας (IEA) σύμφωνα με την οποία οι αγορές πετρελαίου το δεύτερο εξάμηνο του έτους κινούνται εξισορροπημένα.

«Τα αποθέματα του πετρελαίου ήταν μικρότερα απ΄ότι αναμέναμε αρχικά», σημειώνει ο IEA στη μηνιαία έκθεσή του, τονίζοντας ότι η υπερπροσφορά κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους αναμένεται να κυμανθεί στα 800 βαρέλια/ημερησίως, έναντι 1,5 εκατ. βαρέλια που ήταν η αρχική εκτίμηση.

Στο μέτωπο των μάκρο, αύξηση 0,5% σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις τον Μάιο γεγονός που υποδηλώνει πως οι καταναλωτές εξακολουθούν να αισθάνονται αρκετά βέβαιοι για την οικονομία ώστε να αναπαράγουν τις καταναλωτικές τους προτιμήσεις παρά την επιβράδυνση των προσλήψεων στην αγορά εργασίας.

Στα επιχειρηματικά νέα, η μετοχή της Alibaba Group Holding Ltd. κερδίζει 3,35% μετά τις προβλέψεις του συνιδρυτή της Jack Ma πως αναμένεται αύξηση των εσόδων κατά 48%.

Στο μεταξύ, η μετοχή της Revance Therapeutics Inc. κάνει βουτιά 22,10% μετά την ανακοίνωση πως οι τελικές δοκιμές ενός φαρμάκου για τα πόδια δεν κατάφερε να σημειώσει τα αποτελέσματα-στόχου.

Νωρίτερα, τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση απωλειών πραγματοποιήσαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παραμένουν επιφυλακτικοί σχετικά με τη συνεδρίαση της Fed και το δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία.