Επιφυλακτικότητα στη Wall λόγω Ιταλίας

Τρίτη 02 Οκτωβρίου 2018, 23:19
-A +A

Με μικρές μεταβολές και μεικτές τάσεις ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς παρά το γεγονός ότι υπήρξε ανακούφιση για τη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ-Καναδά για τις μεταξύ τους εμπορικές σχέσεις, εξακολουθεί να υπάρξει ανησυχία στις τάξεις των επενδυτών για τις αντίστοιχες σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Στο μεταξύ, οι οικονομικές εξελίξεις στην Ιταλία με την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού από τη νέα κυβέρνηση που παρουσιάζει μεγαλύτερο έλλειμμα από το όριο που θέτει η Ευρωζώνη.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 122,73 μονάδες ή 0,46% και έκλεισε στις 26.773 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έχασε 37,76 μονάδες ή 0,47% ολοκλήρωσε στις 7.999 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 1,16 μονάδες ή 0,36% και έκλεισε στις 2.923 μονάδες

«Θύελλα» στις αγορές ομολόγων προκαλεί ο καταιγισμός προκλητικών σχολίων από Ιταλούς αξιωματούχους, ενώ στο ήδη βαρύ κλίμα έρχεται να προστεθεί η μη ξεκάθαρη στάση της ελληνικής κυβέρνησης για τις συντάξεις, ερεθίζοντας ακόμη περισσότερα τα αντανακλαστικά των επενδυτών. 

Οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων σκαρφάλωσαν σε υψηλό 4,5 ετών, οδεύοντας προς νέα υψηλά 5 ετών, καθώς ο επικεφαλής Οικονομικών της Λέγκας του Βορρά, Κλαούντιο Μπόργκι, τάραξε για μία ακόμη φορά τα... ευρωπαϊκά ύδατα, επαναφέροντας στο τραπέζι το θέμα της εξόδου της Ιταλίας από το ευρώ.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της PepsiCo υποχώρησε κατά 1,80% παρά το γεγονός ότι η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα για το τρίτο τρίμηνο που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις.

Την ίδια ώρα η μετοχή της Amazon.com.Inc έχασε 1,65% με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό σε 15 δολάρια ανά ώρα από την 1η Νοεμβρίου.

Νωρίτερα, ιδιαίτερα πτωτικές τάσεις ακολούθησαν οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με την Ιταλία να βρίσκεται στο επίκεντρο.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα