Επιφυλακτικότητα στη Wall - Στο μικροσκόπιο η κατάθεση Πάουελ

Επιφυλακτικότητα στη Wall - Στο μικροσκόπιο η κατάθεση Πάουελ

Με οριακές απώλειες ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να αξιολογούν μια σειρά από οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου των μεγάλων εταιριών που συνεχίζουν να ανακοινώνονται το τελευταίο διάστημα.

Παράλληλα, επενδυτές και αναλυτές παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την διήμερη κατάθεση του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ στην οικονομική επιτροπή του Κογκρέσου για να αποκωδικοποιήσουν τις προθέσεις της Κεντρικής Τράπεζας ως προς τις επόμενες κινήσεις της σε επίπεδο νομισματικής πολιτικής.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 33,97 μονάδες ή 0,13% και έκλεισε στις 26.057 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 5,16 μονάδες ή 0,07% στις 7.549 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 2,21 ή 0,08% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 2.793 μονάδες.

Την επιφυλακτική προσέγγιση της κεντρικής τράπεζας υπεραμύνθηκε ο επικεφαλής της Τζερόμ Πάουελ στη διήμερη κατάθεσή στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων του Κογκρέσο.

Ο κ. Πάουελ επεσήμανε ότι υπάρχουν κάποια στοιχεία που δείχνουν την επιβράδυνση της αμερικάνικης οικονομίας παρά το γεγονός ότι οι δείκτες εμπιστοσύνης είναι υψηλοί.

Ωστόσο δήλωσε ότι η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή και ότι η Fed βλέπει σημάδια ενίσχυσης των μισθών.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Home Depot έχασε 0,88% με την εταιρεία να ανακοινώνει κέρδη και έσοδα κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις.

Στο μεταξύ, η μετοχή της Tesla χάνει 0,30% μια σειρά κλιμακωτών αντιδράσεων και επιπτώσεων έχει δημιουργήσει ένα tweet από τον επικεφαλής της, Ελον Μασκ και η μετέπειτα παρέμβαση της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Νωρίτερα, κέρδη γύρισαν το απόγευμα οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς τα εταιρικά νέα ώθησαν σε σημαντική αντίδραση στις αγορές που κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας διαπραγματεύονταν με αρνητικό πρόσημο.