Επιφυλακτικότητα και οριακές μεταβολές στη Wall Street

Επιφυλακτικότητα και οριακές μεταβολές στη Wall Street

Με οριακές μεταβολές συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς οι επενδυτές έχουν επηρεαστεί από τα απογοητευτικά μακροοικονομικά στοιχεία τόσο στην αμερικάνικη οικονομία όσο και στην Ευρώπη.

Όπως εξηγούν οι αναλυτές, αυτά τα μεγέθη αποτελούν ένα δείγμα των συνεπειών που αφήνει η εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην παγκόσμια οικονομία. «Αχτίδα» ελπίδας αποτέλεσαν τα στοιχεία για την μεταποίηση της Κίνας με τη χώρα να εξέρχεται από το lockdown.

Σημειώνεται ότι η πανδημία του κορονοϊού σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Hopkins έχει κοστίσει τη ζωή 3.100 ανθρώπων στις ΗΠΑ.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,35% ή 82 μονάδες και κινείται στις 22.406 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κερδίζει 1,03% % ή 80 μονάδες στις 7.854 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 0,17% ή 4 μονάδες και κινείται στις 2.630 μονάδες.

Σημερα είναι η τελευταία συνεδρίαση για τον Μάρτιο σε ένα μήνα που ο Dow Jones έχει χάσει 12,1% και πιθανότατα να καταγράψει το χειρότερο τρίμηνο στην ιστορία του με απώλειες 21,8%. Ο Nasdaq αυτό το μήνα έχει απωλέσει 9,3% και ο S&P 500 11,1% με απώλειες τριμήνου 13,4% και 18,7% αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα, οι τιμές πετρελαίου καταγράφουν ανάκαμψη καθώς χτες έφτασαν σε χαηλά 19 ετών εν μέσω της μειωμένης ζήτησης και του πολέμου τιμών Ρωσίας-Σαουδικής Αραβίας.

Νωρίτερα, με μεικτές τάσεις ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τον Hang Seng να κερδίζει 1,9% και τον ιαπωνικό Nikkei να χάνει 0,9%.