Επιφυλακτικότητα και οριακές απώλειες στις ευρωαγορές

Επιφυλακτικότητα και οριακές απώλειες στις ευρωαγορές

Με οριακές απώλειες ξεκίνησαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να αξιολογούν τα εταιρικά αποτελέσματα που συνεχίζουν να ανακοινώνονται αυτή την περίοδο και όπως αναφέρουν οι αναλυτές είναι ικανά να επηρεάσουν την πορεία των δεικτών στα ταμπλό.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,2% με τους περισσότερους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να κινούνται σε αρνητικό έδαφος με τους επενδυτές να εμφανίζονται επηρεασμένοι από το αρνητική εκκίνηση της πλειοψηφίας των ασιατικών αγορών.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, ένας λόγος για τον οποίο οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί στις κινήσεις τους είναι και η ασάφεια της συμφωνίας στην οποία έφτασαν την προηγούμενη εβδομάδα οι Ντόναλντ Τραμπ και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ως προς τις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ- Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Heineken κάνει βουτιά 5% με την εταιρεία να ανακοινώνει έσοδα και κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο που υπολείπονταν των προβλέψεων και παράλληλα υποβάθμισε το outlook.

Σε αυτό το κλίμα, ο γερμανικός DAX χάνει 0,26% στις 12.833 μονάδες και ο γαλλικός CAC υποχωρεί κατά 0,34% στις 5.493 μονάδες. Ο FTSE χάνει επίσης 0,24% και κινείται στις 7.682 μονάδες.