Επιφυλακτικότητα και οριακά κέρδη στη Wall

Επιφυλακτικότητα και οριακά κέρδη στη Wall

Με οριακά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street σε μια συνεδρίαση που κατάφεραν να σβήσουν τις απώλειες και να κλείσουν τελικά σε θετικό έδαφος.

Κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης ήταν η ανησυχία που έχει αναπτυχθεί στις τάξεις των επενδυτών για την κατάσταση της αμερικάνικης οικονομίας.

Την ίδια ώρα, οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας συνεχίζουν να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος καθώς δεν είναι ακόμα σαφές αν οι δύο πλευρές καταλήξουν συμφωνία για την επιβολή δασμών στα εισαγόμενα προϊόντα.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 34,31 μονάδες ή 0,14% στις 24.423 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 51,27 μονάδες ή 0,74% και έκλεισε στις 7.021 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 4,64 μονάδες ή 0,18% και ολοκλήρωσε στις 2.637 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα ο Dow Jones υποχώρησε κατά 4,5% και ο S&P 500 έχασε 4,6%. Τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε ο Nasdaq που υποχώρησε κατά 4,9%.

Στο μεταξύ, οι εξελίξεις στην Ευρώπη, στο μέτωπο του Brexit βρίσκονται στο επίκεντρο καθώς η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ενδέχεται να αναβάλει την κρίσιμη ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Επενδυτές και αναλυτές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την συνεδρίαση της επιτροπής χάραξης νομισματικής πολιτικής της Fed την επόμενη εβδομάδα που αναμένεται να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων αλλά και να δώσει το στίγμα για τις επόμενες κινήσεις το 2019.

Στα εταιρικά νέα η μετοχή της Τesla κέρδισε 2,01% μετά την εμφάνιση του ιδρυτή της Elon Musk στη διάσημη εκπομπή «60 λεπτά» όπου υπερασπίστηκε τον εαυτό του για την πρόσφατη κριτική που έχει δεχτεί.

Στο μεταξύ, η μετοχή της φαρμακευτικής εταιρείας Axovant Sciences Ltd έκανε βουτιά 27,49% μετά την ανακοίνωση ότι απέτυχαν οι δοκιμές για ένα φάρμακο για τη διαταραχή του ύπνου.

Νωρίτερα, με σημαντικές απώλειες ολοκλήρωσαν τις διαπραγματεύσεις τους οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες.