Επιφυλακτικότητα και νέες απώλειες στις Wall Street

Επιφυλακτικότητα και νέες απώλειες στις Wall Street

Με αρνητικά πρόσημα ολοκλήρωσε την συνεδρίαση της Παρασκευής η αμερικανική αγορά, συνεχίζοντας το αρνητικό σερί των προηγούμενων ημερών, καθώς η επιφυλακτικότητα και η ανησυχία των επενδυτών σχετικά με την ανάκαμψη της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη από τις συνέπειες της πανδημίας οδήγησε τους δείκτες σε νέες απώλειες.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε απώλειες 244 μονάδων ή 0,88% και διαμορφώθηκε στις 27.657 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 κατέγραψε πτώση 1,12%, υποχωρώντας στις 3.319 μονάδες.

Νέες απώλειες και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq< ο οποίος σημείωσε πτώση 1,07%, ολοκληρώνοντας την συνεδρίαση στις 10.793 μονάδες, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την τρίτη συναπτή εβδομάδα που ο δείκτης των τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης κλείνει την εβδομάδα με αρνητικό πρόσημο,

Στο ταμπλό, απώλειες που ξεπέρασαν το 3% κατέγραψε η μετοχή της Apple< όπως και οι μετοχές των Microsoft και Alphabet. Πτώση 1,1% σημείωσε η μετοχή της Oracle μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης Τραμπ για μπλοκάρισμα της εφαρμογής Tik Tok στις ΗΠΑ, ενώ κατά 2,3% υποχώρησε ο τίτλος της Netflix.

Απώλειες 1,5% σημείωσε η μετοχή της Facebook, με τις εβδοαμαδιαίες απώλειες να ανέρχονται σε 5,5%, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η μετοχή της Apple μέσα στον Σεπτέμβριο έχει σημειώσει «βουτιά» 17%.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος παραμένουν οι συζητήσεις μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών για την κατάρτιση ενός νέου πακέτου στήριξης μέτρων για την αποφυγή των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας. Μέχρι στιγμής τα ξένα πρακτορεία αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Στα μάκρο της ημέρας, κατά 52,9% εκτινάχθηκε το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών στις ΗΠΑ στο β΄ τρίμηνο. Ειδικότερα, το έλλειμμα διευρύνθηκε στα 170 δισ. δολάρια έναντι του αναθεωρημένου ποσού των 111,5 δισ. δολαρίων στο α΄ τρίμηνο.

Στα εταιρικά νέα της ημέρας, οι κινεζικής προέλευσης εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης Tik Tok και WeChat δεν θα είναι διαθέσιμες για εκατομμύρια χρήστες τους επί αμερικανικού εδάφους από την Κυριακή, ενώ παράλληλα θα απαγορευτούν και οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω αυτών. Οι εξελίξεις αυτές ενδεχομένως να επηρεάσουν την μετοχή της Oracle που βρίσκεται σε συζητήσεις με την ιδιοκτήτρια εταιρεία του tik tok ByteDance.