Επιφυλακτικότητα και νέες απώλειες στην Ασία

Επιφυλακτικότητα και νέες απώλειες στην Ασία

Νέες απώλειες σήμερα κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές καθώς δεν έχουν υποχωρήσει οι ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών για τις συνέπειες που ήδη έχει προκαλέσει στο πέρασμά της η επιδημία του κορονοϊού στην οικονομική δραστηριότητα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όπως σχολιάζουν οι αναλυτές στα διεθνή πρακτορεία εκείνο που ανησυχεί περισσότερο τις αγορές και τις θέτει σε διαρκή πίεση είναι η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και για αυτό οι επενδυτές είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στις κινήσεις τους.

Μεγάλες απώλειες καταγράφηκαν στην Νότια Κορέα που μάλιστα χρειάστηκε να διακοπούν για 20 λεπτα οι συναλλαγές με τον γενικό δείκτης Kospi να πιάνει το limit down του 8%. Τελικά, ο δείκτης ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με απώλειες 6,86%.

Την ίδια ώρα, η χρηματιστηριακή αγορά των Φιλιππίνων που είχε αναστείλει τις διαπραγματεύσεις μέσα σε αυτή την εβδομάδα, επανήλθε μια βουτιά 12,42% για τον δείκτης PSE Composite.

Στην Αυστραλία, η Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε ένα πακέτο στήριξης στην οικονομια που περιείχε μεταξύ άλλων την μείωση του επιτοκίου καταθέσεων στο 0,25%. Ωστόσο η αντίδραση του αυστραλιανού δείκτης ήταν αρνητική με απώλειες 3,53% μιας και τα στοιχεία για την ανεργία έδειξαν αύξησή της στο 5,1% τον Φεβρουάριο.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shangai υποχώρησε κατά 2% και ο Shenzen κατά 1,4%. Στην Ιαπωνία ο Nikkei έχασε 1,42%.