Επιφυλακτικότητα και μικρές μεταβολές στη Wall

Επιφυλακτικότητα και μικρές μεταβολές στη Wall

Με μικρές μεταβολές για τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση μετά τον εορτασμό του Πάσχα των Καθολικών. Επενδυτές και αναλυτές, σε μια υποτονική συνεδρίαση όπου οι δείκτες προσπαθούσαν να βρουν κατεύθυνση προσπάθησαν να αξιολογήσουν μια σειρά από μακροοικονομικά μεγέθη που δημοσιεύτηκαν σήμερα και αφορούν την κατάσταση της αμερικάνικης οικονομίας.

Με μεγάλο ενδιαφέρον άλλωστε, αναμένεται η αυριανή ομιλία της επικεφαλής της Fed κ. Janet Yellen που ενδέχεται να δώσει το στίγμα σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της Κεντρικής Τράπεζας ως προς τα επιτόκια.

Σ αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 19 μονάδες (0,11%) ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 17.535 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq που σημείωσε απώλειες 6 μονάδων (0,14%) έκλεισε στις 4.766 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 0,77 μονάδες (0,04%) και έκλεισε στις 2.035 μονάδες.

Oι δείκτες βρήκαν στήριξη στους κλάδους για την κατανάλωση και τα υλικά, αλλά ως αντίβαρο λειτούργησαν οι μετοχές των εταιρειών ενέργειας και κοινής ωφέλειας που κινήθηκαν καθοδικά.

Ήπια άνοδο κατέγραψαν το Φεβρουάριο οι καταναλωτικές δαπάνες, ενώ ο πληθωρισμός υποχώρησε, γεγονός που δείχνει πως η Fed θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια φέτος. Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε πως οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,1% το Φεβρουάριο, καθώς οι Αμερικάνοι αποφάσισαν να αποταμιεύσουν κάποια χρήματα.

Παράλληλα, ο δείκτης που δεν περιλαμβάνει τρόφιμα και ενέργεια κατέγραψε άνοδο 0,1% τον Φεβρουάριο, μετά από μια αύξηση 0,3% τον προηγούμενο μήνα. Σε ετήσια βάση, ο δομικός δείκτης PCE διατήρησε την ίδια αύξηση (1,7%).

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Avon Products Inc. κέρδισε 8,64% μετά την ανακοίνωση συμφωνίας με ακτιβιστές επενδυτές που θα διευκολύνει την παραγωγή των προϊόντων της.

Την ίδια ώρα η μετοχή της Time Warner Inc. κέρδισε 3,64% μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα της ταινίας Μπάτμαν εναντίον Σούπερμαν που «έσπασε» ταμεία.

Η μετοχή της Ensco PLC κέρδισε 1,23% παρά την υποβάθμιση του status της μετοχής της σε «negative» από «neutral» από την Susquehanna.