Αλλαγή κλίματος στη Wall μέσω Τραμπ

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019, 16:57 - Τελευταία ενημέρωση: 19:19
-A +A

Με μικρά κέρδη συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να αναμένουν οποιαδήποτε εξέλιξη στην πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για τη διευθέτηση των μεταξύ των εμπορικών σχέσεων.

Καταλύτης ωστόσο στην αλλαγή κλίματος υπήρξε δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters σύμφωνα με το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται ότι θα αναβάλει για διάστημα έως και έξι μηνών την απόφασή του σχετικά με την επιβολή δασμών στα εισαγόμενα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα και τα ανταλλακτικά τους.

Την ίδια ώρα, επενδυτές και αναλυτές αξιολογούν τα μακροοικονομικά στοιχεία που αφορούν στην εγχώρια οικονομία καθώς είναι αυτά που αποτελούν την «πυξίδα» για την πορεία της.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,54% ή 128 μονάδες ή στις 25.663 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύεται κατά 1,01% ή 17,38 μονάδες στις 7.812 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 17 μονάδες ή 0,32% στις 2.851 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως χθες υπήρξε μια προσπάθεια αντίδρασης μετά το ισχυρό sell-off της Δευτέρας με τον Ντόναλντ Τραμπ να εμφανίζεται πιο διαλλακτικός στις δηλώσεις του και συνάμα αισιόδοξος για την επόμενη συνάντηση με τον κινέζο ομόλογό του τον επόμενο μήνα στην Ιαπωνία.

Στα μάκρο της ημέρας, πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Απρίλιο με τους αναλυτές να σημειώνουν ότι ίσως αποτελεί ένδειξη για πίεση του κλάδου λόγω του εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη.

Συγκεκριμένα, υποχώρησε κατά 0,5% με τους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση να προβλέπουν ότι θα μείνει αμετάβλητη.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Macy’s Inc. παρά το άλμα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, υποχωρεί κατά 0,87%. Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις για το πρώτο τρίμηνο αλλά έσοδα που υπολείπονταν αυτών.

Στο μεταξύ, ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group Holding Ltd κερδίζει 0,73% καθώς ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

Νωρίτερα με μικρά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι ασιατικές αγορές με τον ιαπωνικό Nikkei να κερδίζει 0,6%.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 24/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα