Επιφυλακτική η Wall Street εν αναμονή γεωπολιτικών εξελίξεων

Επιφυλακτική η Wall Street εν αναμονή γεωπολιτικών εξελίξεων

Με οριακές μεταβολές και μεικτές τάσεις ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς οι γεωπολιτικές εξελίξεις στο Κασμίρ με την ένταση μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν, ανησυχούν τους επενδυτές.

Παράλληλα, η προσοχή όλων επικεντρώνεται στην διήμερη κατάθεση του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων του Κογκρέσου που ξεκίνησε χτες.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 72,82 μονάδες ή 0,28% και έκλεισε στις 25.985 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 5,21 μονάδες ή 0,07% στις 7.554 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 1,52 ή 0,05% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 2.792 μονάδες.

Ο επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα είναι κοντά στο να ανακοινώσει τα σχέδιά της για τον τερματισμό της συρρίκνωσης του χαρτοφυλακίου ομολόγων

Υπενθυμίζεται πως την πρώτη μέρα κατάθεσης στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων, ο κ. Πάουελ επεσήμανε ότι υπάρχουν κάποια στοιχεία που δείχνουν την επιβράδυνση της αμερικάνικης οικονομίας παρά το γεγονός ότι οι δείκτες εμπιστοσύνης είναι υψηλοί. Ωστόσο δήλωσε ότι η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή και ότι η Fed βλέπει σημάδια ενίσχυσης των μισθών.

Επικίνδυνα κλιμακώνεται η ένταση στα σύνορα μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν καθώς σύμφωνα με εκπρόσωπο των Πακιστανικών ενόπλων δυνάμεων, η πολεμική αεροπορία της χώρας κατέρριψε σήμερα δύο ινδικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τον πακιστανό αξιωματούχο ένα από τα αεροσκάφη έπεσε στα εδάφη του Κασμίρ που ελέγχεται από το Πακιστάν και το άλλο στην ινδική πλευρά της γραμμής ελέγχου.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Weight Watchers International Inc κάνει βουτιά 16% καθώς η εταιρεία αδυνατίσματος χθες ανακοίνωσε τα αποτελέσματα τριμήνου, σχολιάζοντας ότι έκαναν ένα «αδύναμο» ξεκίνημα για το 2019.

Την ίδια ώρα, σημαντικές απώλειες καταγράφει 16% η μετοχή Dean Foods Co με την εταιρεία να ανακοινώνει απώλειες μεγαλύτερες από αυτές που ανέμεναν οι αναλυτές.

Νωρίτερα, απώλειες καταγράφηκαν στις ευρωαγορές υπό την πίεση των γεωπολιτικών εξελίξεων.