Επιφυλακτική άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Τρίτη 28 Αυγούστου 2018, 11:49 - Τελευταία ενημέρωση: 15:36
-A +A

Το θετικό διεθνές κλίμα και η απόσυρση των πωλητών από το ταμπλό συνδράμει ώστε η αγορά της Αθήνας να συντηρεί αλώβητα τα κέρδη των τελευταίων ημερών από τα ελάχιστα 10μήνου στις 700 μονάδες και να κοιτάζει υψηλότερα.

Από τεχνικής πλευράς το «στοίχημα» της σημερινής συνεδρίασης  είναι οι  737 μονάδων όπου βρίσκεται ο κινητός μέσος όρος των τιμών (ΚΜΟ 20 ημερών), υπέρβαση των οποίων θα ανοίξει βραχυπρόθεσμα τον δρόμο προς τις  750 μονάδες.  Δεδομένης της απουσίας επιθετικών πωλήσεων η αγορά δείχνει να έχει τις απαραίτητες δυνάμεις για μια βαθύτερη ανοδική ανάσα με τη συνδρομή των τραπεζικών μετοχών και των τίτλων της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ενώ ήδη καταγράφεται και διάχυση του ενδιαφέροντος σε μετοχές χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων όπως στις μετοχές των  Intralot-Intracom, ΕKΤΕΡ, κ.α.

Προς το παρόν ο Γενικός Δείκτης κινείται σε περιορισμένο εύρος τιμών μεταξύ 732-737 μονάδω, με τις 737 μονάδες να λειτουργούν ως αναμενόμενη αντίσταση και θα απαιτηθεί αύξηση των συναλλαγών για την υπέρβασή τους.

Από τον τραπεζικό κλάδο ξεχωρίζουν και σήμερα θετικά οι μετοχές των Eurobank (+2,13% στα 0,7660 ευρώ) και Πειραιώς, ενώ στον FTSE Large Cap ανοδικά συνεχίζουν οι ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Τιτάν, ΑΔΜΗΕ. Στον αντίποδα μικρή πτώση καταγράφουν οι μετοχές των Τέρνα, Εθνικής, ΟΤΕ, Coca Cola κ.α

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα