Επιφυλακτικές κινήσεις στην Wall Street με πιέσεις από την αγορά εργασίας

Επιφυλακτικές κινήσεις στην Wall Street με πιέσεις από την αγορά εργασίας

Με οριακές εναλλαγές διαπραγματεύονται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, εν μέσω φόβων ότι η αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 μπορεί να γονατίσει την ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, ενώ περαιτέρω πίεση ασκούν τα αρνητικά στοιχεία για την αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones μετά το αρνητικό άνοιγμα με απώλειες άνω των 200 μονάδων πλέον έχει ισορροπήσει και κινείται στις 29.412 μονάδες με οριακές απώλειες 0,1%.

Παρόμοια πορεία ακολουθεί και ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 ο οποίος διέγραψε το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών του και πλέον βρίσκεται στις 3.566 μονάδες με μόλις - 0,03%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έχει περάσει πλέον σε θετικό έδαφος και σημειώνει μικρά κέρδη 0,3% στις 11.837 μονάδες.

Μπορεί τα τρισεκατομμύρια δολάρια σε βοηθήματα και η αισιοδοξία σχετικά με την ανάπτυξη του εμβόλιο να οδήγησαν τη Wall Street σε υψηλότερα επίπεδα από το κραχ του Μαρτίου, ωστόσο οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί για το βραχυπρόθεσμο αντίκτυπο που θα έχουν οι αυστηρότεροι περιορισμοί και η απουσία νέων μέτρων τόνωσης.

Παράλληλα, ο  αριθμός των νεκρών του κορονοϊού στις ΗΠΑ ξεπέρασε τους 250 χιλιάδες την Τετάρτη, με τα σχολεία της Νέας Υόρκης να διακόπτουν την διδασκαλία στις τάξεις, το τελευταίο μετρό για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρθηκε, τα νέα από την αγορά εργασίας δεν ήταν θετικά καθώς ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ σημείωσε άνοδο για πρώτη φορά εδώ και πέντε εβδομάδες, υποδηλώνοντας ότι η ανάκαμψη επιβραδύνεται εν μέσω νέας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας διαμορφώθηκαν στα 742.000 στην εβδομάδα μέχρι τις 14 Νοεμβρίου, από τις 31.000 την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο πάντως, στήριξη στον Dow σήμερα δίνουν οι μετοχές της Boeing και της Walmart που ενισχύονται κατά 2,4% και 1,1% αντίστοιχα, ενώ στον αντίποδα η UnitedHealth Group βλέπει τον τίτλο της να υποχωρεί κατά 1,8%.

Στον S&P 500 η Wells Fargo δίνει θετική ώθηση με το +2,9% που καταγράφει, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πορεία με σημαντικά κέρδη καταγράφουν και οι μετοχές εταιρειών που είχαν δεχθεί σημαντικό πλήγμα από τους περιορισμούς της πανδημίας, με την Norwegian Cruise να ενισχύεται κατά 2,7% και την Wynn Resorts κατά 3,7%.