Επιφυλακτικές κινήσεις στη Wall Street με το βλέμμα στον Πάουελ

Τρίτη 09 Ιουλίου 2019, 23:25
-A +A
Επιφυλακτικές κινήσεις στη Wall Street με το βλέμμα στον Πάουελ

Με μικτά πρόσημα και τον Dow Jones να διαγράφει λίγο πριν το κλείσιμο το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών του, ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές τους οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την αυριανή κατάθεση του διοικητή της Fed, Τζερόμ Πάουελ, στο κογκρέσο προκειμένου να εκτιμήσουν ποια θα είναι η επόμενη κίνηση νομισματικής πολιτικής.

Ειδικότερα, με τους traders στο FedWatch Tool της CME να δίνουν μεν πιθανότητα 100% στη μείωση των επιτοκίων, τα ισχυρά και καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ ψαλίδισαν τις προσδοκίες για το πόσο δραστική θα είναι. Πλέον μια μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης από τη Fed δεν μοιάζει ιδιαίτερα πιθανή, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 25 μονάδες βάσης. 

Σημειώνεται ότι η προσδοκία μείωσης του κόστους δανεισμού στις ΗΠΑ είχε οδηγήσει σε ράλι τους βασικούς δείκτες τον Ιούνιο. Dow και Nasdaq ενισχύθηκαν περισσότερο από 7%, ενώ και ο S&P πρόσθεσε ένα 6,9% καταγράφοντας μάλιστα ιστορικό υψηλό την περασμένη εβδομάδα.

Εν αναμονή του Πάουελ ωστόσο ο Dow Jones κινήθηκε σήμερα κατά βάση με σημαντικές απώλειες, τις οποίες ωστόσο διέγραψε στο μεγαλύτερο μέρος τους με ντεμαράζ στο κλείσιμο και το καμπανάκι της λήξης τον βρήκε στο -0,08% και τις 26.783 μονάδες. Παρ' όλα αυτά ήταν η τρίτη διαδοχική συνεδρίαση με πτώση για τον βιομηχανικό δείκτη.

Αντίθετα, με μικρά κέρδη 0,12% στις 2.979 μονάδες ολοκλήρωσε ο S&P, ενώ κερδισμένος της ημέρας ήταν ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 0,54% και έκλεισε στις 8.141 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της 3Μ υποχώρησε κατά 2% έπειτα από υποβάθμιση της σύστασής της σε "sector perform" από "outperform", από αναλυτή της RBC Capital Markets.

Η PepsiCo έχασε 0,62% έπειτα από τα αποτελέσματα τρίμηνο που ανακοίνωσε, αν και τα έσοδα της αυξήθηκαν κατά 2,2% από πέρυσι στα 16,45 δισ. δολάρια.

Τέλος, με κέρδη 1% έκλεισε η μετοχή της Netflix, στον απόηχο της εντυπωσιακής εκκίνησης που σημείωσε η νέα σεζόν της σειράς Stranger Things.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 18/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα