Επιφυλακτικές κινήσεις στη Wall Street με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Επιφυλακτικές κινήσεις στη Wall Street με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Με μικρές μεταβολές και αρνητικά πρόσημα διαπραγματεύονται για ακόμα μία ημέρα οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς και τους επενδυτές να δείχνουν επιφυλακτικοί αναμένοντας εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας για το εμπόριο, ενώ αξιολογούν παράλληλα τα νέα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,12% και κινείται στις 27.302 μονάδες, ο διευρυμένος S&P 500 εμφανίζει απώλειες 0,22% στις 2.997 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq, που υποχωρεί κατά 0,11% και βρίσκεται στις 8.213 μονάδες.

Σχετικά με τις οικονομικές εξελίξεις που απασχολούν τους επενδυτές, τα βλέμματα συνεχίζουν να είναι στραμμένα στις διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με την Κίνα, προκειμένου να ρυθμίσουν το καθεστώς των εμπορικών τους σχέσεων, με τον πρόεδρο Τραμπ να δηλώνει χτες ότι το ζήτημα «έχει πολύ δρόμο ακόμα». Επιπλέον, ο Ντ. Τραμπ δεν απέκλεισε την επιβολή και νέων δασμών σε εισαγόμενα από την Κίνα προϊόντα, δείχνοντας ότι μάλλον δεν αναμένονται θετικές εξελίξεις άμεσα.

Κατά τα άλλα, το επενδυτικό ενδιαφέρον εστιάζει στα οικονομικά αποτελέσματα που ξεκίνησαν να ανακοινώνονται για το δεύτερο τρίμηνο, με την Bank of America να παρουσιάζει σήμερα μεγέθη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Συγκεκριμένα, η τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 7,11 δισ. δολαρίων ή 74 cents ανά μετοχή, από τα 6,47 δισ. ή 63 cents που είχε παρουσιάσει πέρυσι το ίδιο διάστημα, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα κυμαίνονταν στα 71 cents ανά μετοχή. Σε αυτό το κλίμα η μετοχή της Bank of America ενισχύεται κατά 0,7%.

Κέρδη 4,1% σημειώνει η μετοχή της Abbot Laboratories, καθώς η επιχείρηση υγειονομικής περίθαλψης ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο λειτουργίας της.

Στα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, επιβράδυνση παρουσίασε η δραστηριότητα έναρξης κατοικιών στις ΗΠΑ, με τις ενάρξεις να υποχωρούν κατά 0,9% τον Ιούνιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και να διαμορφώνονται στις 1,253 εκατομμύρια. Παράλληλα, οι οικιστικές οικοδομικές άδειες μειώθηκαν κατά 6,1% από τον Μάιο, στις 1,220 εκατ., καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση τους για περισσότερο από τρία χρόνια.