Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές παρά την κλιμάκωση των εντάσεων Κίνας - ΗΠΑ

Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές παρά την κλιμάκωση των εντάσεων Κίνας - ΗΠΑ

Άνοδο καταγράφουν την Παρασκευή τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, την ώρα που το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στη νέα κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, με επίκεντρο αυτή τη φορά την τεχνολογία.

Σε αυτό το κλίμα ο δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,36% και διαμορφώνεται στις 363,82 μονάδες, ενώ ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου σημειώνει άνοδο 0,14% και βρίσκεται στις 6.035 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα και για τον δείκτη CAC 40 στο Παρίσι ο οποίος ενισχύεται κατά 0,18% στις 4.893 μονάδες, ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης ενισχύεται κατά 0,7% και βρίσκεται στις 12.680 μονάδες. 

Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB σημειώνει κέρδη 0,4% και βρίσκεται στις 19.552 μονάδες, ενώ τέλος στην Ισπανία ο δείκτης IBEX 35 διαμορφώνεται στις 6.956 με οριακές απώλειες 0,01%.

Ο Ντόναλντ Τράμπ υπέγραψε εκτελεστικά διατάγματα με τα οποία απαγορεύει τις αμερικανικές συναλλαγές με δυο δημοφιλή κινεζικά apps, το WeChat της Tencent και το TikTok.

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά τη διαταγή που έδωσαν οι ΗΠΑ στην Κίνα να εγκαταλείψει το προξενείο της στο Χιούστον και εκτιμάται πως θα προκαλέσει αντίποινα από το Πεκίνο, ίσως μια απαγόρευση της Apple ή της Microsoft.

Από την άλλη πλευρά, βοήθειες δίνουν τα στοιχεία για το εμπόριο της Γερμανίας και της Γαλλίας. Τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία της Γερμανίας έδειξαν αύξηση 14,9% στις εξαγωγές τον Ιούνιο, έναντι του 13,3% που προέβλεπαν οι αναλυτές.