Επιφυλακτικές κινήσεις και αφομοίωση κεκτημένων στις ευρωαγορές

Επιφυλακτικές κινήσεις και αφομοίωση κεκτημένων στις ευρωαγορές

Με μικρές διακυμάνσεις κινήθηκαν οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, μετά τα σημαντικά κέρδη που κατέγραψαν χτες στον απόηχο των δηλώσεων του Μάριο Ντράγκι και με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα τους στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού εν αναμονή των ανακοινώσεων της Fed.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ολοκλήρωσε σχεδόν αμετάβλητος στις 384.78 μονάδες και τους επιμέρους κλάδους τους να ακολουθούν διαφορετικές πορείες. Στις βασικές επιδόσεις της ημέρας, ο τομέας των πρώτων υλών υποχώρησε κατά 1,5%, ενώ εκείνος των αυτοκινητοβιομηχανιών εμφάνισε κέρδη 1%.

Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ο γερμανικός DAX έκλεισε με μικρή υποχώρηση 0,2% στις 12.308 μονάδες, μεγαλύτερες απώλειες 0,53% κατέγραψε ο βρετανικός FTSE 100 που ολοκλήρωσε στις 7.403 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε μικρά κέρδη 0,16% κλείνοντας στις 5.518 μονάδες.

Στην περιφέρεια, σε θετικούς ρυθμούς συνέχισε να κινείται η ιταλική αγορά, με τον FTSE MIB να ενισχύεται κατά 0,4% στις 21.221 μονάδες, όχι όμως και η ισπανική καθώς ο ΙΒΕΧ 35 κατέγραψε μικρές απώλειες 0,1% και ολοκλήρωσε στις 9.231 μονάδες.

Στις εξελίξεις που παρακολουθούν οι επενδυτές, τα βλέμματα είναι στραμμένα στις σημερινές ανακοινώσεις για τις επόμενες κινήσεις της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ για το υπόλοιπο του έτους, αν και δεν αναμένεται απόφαση για μεταβολή των βασικών της επιτοκίων.