Επιβολή δασμών για συναλλαγές με bitcoin στην Κίνα

Επιβολή δασμών για συναλλαγές με bitcoin στην Κίνα

Οι τρεις μεγαλύτερες κινεζικές εταιρίες συναλλαγής με Bitcoin, η δραστηριότητα των οποίων έχει υποστεί εξονυχιστικό έλεγχο από την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας, ανακοίνωσαν, ότι θα αρχίσουν από την Τρίτη την επιβολή φόρων στις συναλλαγές με bitcoin.

Οι BTCC, Huobi, και OkCoin, με ξεχωριστές ανακοινώσεις, επέβαλαν 0,2% επιβάρυνση σε όλες τις συναλλαγές. Και οι τρεις εταιρίες σχολίασαν: «Αυτό θα περιορίσει την χειραγώγηση των εκτός του χρηματιστηρίου αγορών, και την ακραία μεταβλητότητα».

Η απουσία εμπορικών δασμών, έχει πυροδοτήσει την τοποθέτηση τεράστιων ποσών στο ηλεκτρονικό νόμισμα, αυξάνοντας την ζήτηση για τα κινεζικά bitcoin. Η τιμή τους έφτασε επίπεδα ρεκόρ τη πρώτη εβδομάδα του νέου έτους, γεγονός που κέντρισε την προσοχή των κινεζικών αρχών.

Κατά τη διάρκεια του 2016, συναλλαγματική ισοτιμία μεταξύ γουάν και δολαρίου μειώθηκε κατά 6,6%, που ήταν και η χειρότερη επίδοση από το 1994. Στα πλαίσια των εντεινόμενων προσπαθειών της κυβέρνησης, να περιορίσει την εκροή συναλλάγματος, ώστε να μειώσει την πίεση που δέχεται το γουάν, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας εκίνησε στις 11 Ιανουαρίου ελέγχους, για πιθανές παραβιάσεις στις τρεις εταιρίες.

Τη δευτέρα η τιμή του bitcoin μειώθηκε κατά 1%, και διαμορφώθηκε στα 6.317 γούαν, δηλαδή στα 860 ευρώ (923$).