Ενδυνάμωση του δολαρίου στο δεύτερο εξάμηνο του 2017 προβλέπει η JPMorgan

Ενδυνάμωση του δολαρίου στο δεύτερο εξάμηνο του 2017 προβλέπει η JPMorgan

Η αποδυνάμωση του δολαρίου στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος δεν πρόκειται να διαρκέσει πολύ. Την άποψη αυτή εκφράζει στο CNBC η Jasslyn Yeo, αναλύτρια διεθνών αγορών στην JPMorgan Asset Management. Όπως υποστηρίζει, η αύξηση του πληθωρισμού σε συνδυασμό με την αναμενόμενη αύξηση επιτοκίων από τη Fed αναμένεται να προσφέρουν στήριξη στο δολάριο τους επόμενους μήνες.

«Εκτιμούμε ότι το δολάριο θα ανακάμψει στο δεύτερο εξάμηνο» επεσήμανε η Jasslyn Yeo κι επεσήμανε πως ήδη η αγορά έχει προεξοφλήσει πως η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων.

Σήμερα, πάντως, το δολάριο υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 10 μηνών, με τους επενδυτές να μην κρύβουν την ανησυχία τους μετά και την αποτυχία των Ρεπουμπλικανών να περάσουν το νομοσχέδιο για την Υγεία και να καταργήσουν το Obamacare.

Η αποδυνάμωση του δολαρίου, ωστόσο, αντιμετωπίζεται από πολλούς αναλυτές ως ένα θετικό εργαλείο στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της κερδοφορίας των εταiρειών του S&P 500. Πάντως, για την Jasslyn Yeo, οι ευκαιρίες για τοποθετήσεις σε μετοχές δεν κρύβονται στην αμερικανική αγορά, αλλά στα χρηματιστήρια της Ευρώπης και της Ιαπωνίας. Η ίδια εκτιμά ότι τα περιθώρια κέρδους των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων έχουν αρχίσει να βελτιώνονται, γεγονός που σημαίνει ακόμη ισχυρότερες αποδόσεις για τις εταιρείες της Ευρώπης. Παράλληλα, η Ιαπωνία φαίνεται να επωφελείται από την αποδυνάμωση του γεν έναντι του δολαρίου. 

Οσον αφορά την αμερικανική αγορά, η Jasslyn Yeo δεν έκρυψε την προτίμησή για επενδύσεις σε τραπεζικές μετοχές.