Εναλλαγές προσήμων στη Wall Street

Εναλλαγές προσήμων στη Wall Street

Νέες πιέσεις δέχονται οι δείκτες της Wall Street, με το πετρέλαιο να καταγράφει πτώση για ακόμη μια ημέρα και με τις απώλειες του ενεργειακού κλάδου να αντισταθμίζουν την άνοδο άλλων κλάδων.

Παράλληλα, οι επενδυτές τηρούν επιφυλακτική στάση εν αναμονή των συνεδριάσεων αρκετών Κεντρικών Τραπεζών αυτή την εβδομάδα. Η νομισματική επιτροπή της Fed ξεκινά αύριο τη διήμερη συνεδρίασή της, με τις αποφάσεις της να ανακοινώνονται την Τετάρτη, ενώ μέσα στην εβδομάδα αποφάσεις θα λάβουν η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ), η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) και η Τράπεζα της Ελβετίας (SNB).

Ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,25% ή 5 μονάδες στις 2.017,12 μονάδες, με επτά από τους 10 κλάδους του να καταγράφουν απώλειες. Ο ενεργειακός κλάδους καταγράφει πτώση 1%, με τις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου να βρίσκονται στο «κόκκινο».

Ο βιομηχανικός Dow Jones εναλλάσσοντας πρόσημα καταγράφει οριακή άνοδο 0,04% στις 17.219,34 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite ενισχύεται 0,08% στις 4.752,62 μονάδες.

Την Παρασκευή οι δείκτες της Wall Street έκλεισαν στα υψηλότερα επίπεδά τους για το 2016.  

«Είχαμε ένα μεγάλο ράλι τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες και αυτή η υποχώρηση δεν είναι ασυνήθιστη», δήλωσε στο MarketWatch ο Bruce Bittles, στρατηγικός αναλυτής επενδύσεων της R.W. Baird & Co.

Η Fed αναμένεται να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια αυτή την εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι τα οικονομικά στοιχεία στηρίζουν μια αύξησή τους, σύμφωνα με αναλυτές της Daiwa Capital Markets.