Ένα tweet του Ντ. Τραμπ έφερε κέρδη 150 μονάδων για τον Dow

Ένα tweet του Ντ. Τραμπ έφερε κέρδη 150 μονάδων για τον Dow

Αισθητά ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη Wall Street κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, μετά από ένα tweet του Αμερικανού προέδρου με το οποίο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα.

«Μεγάλη ημέρα διαπραγματεύσεων με την Κίνα. Θέλουν να κάνουν μια συμφωνία, αλλά εγώ θέλω; Θα συναντηθώ με τον αντιπρόεδρο αύριο στο Λευκό Οίκο», έγραψε στο twitter o Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχει με τον Κινέζο αντιπρόεδρο Λιού Χε.

Έτσι, ο βιομηχανικός Dow κέρδισε σε 150,66 μονάδες ή 0,6% για να κλείσει στις 26.496,67 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,7% και αναρριχήθηκε στις 2.938,13, ενώ ο Nasdaq Composite ενισχύθηκε κατά 0,6% ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση της Πέμπτης στις 7.950,78 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά ο Dow Jones έφτασε να κερδίζει 257,30 μονάδες ή 0,98%.

Οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ επανεκκίνησαν στην αμερικανική πρωτεύουσα με στόχο την άρση του αδιεξόδου μετά τις εκατέρωθεν κυρώσεις και την επιβολή δασμών ύψους πολλών δισ. σε εμπορικά προϊόντα και των δύο πλευρών