Εμπορεύματα

Νέα «βουτιά» 8,5% λόγω Κίνας για το αργό

Παρασκευή 17 Απριλίου 2020, 23:41
Ισχυρή πτώση 8%, ποσοστό που δεν είχε φτάσει από το 2002, κοντά στα 18 δολάρια ανά βαρέλι, έκλεισε την εβδομάδα το πετρέλαιο, παρά τη συμφωνία-ορόσημο του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής κατά 10% της παγκόσμιας προσφοράς. Το brent είχε μικρή πτώση 0,4%, φτάνει στα 27,68 δολάρια
Νέα «βουτιά» 8,5% λόγω Κίνας για το αργό

Νέα «βουτιά» έως 12% λόγω Κίνας για το αργό

Παρασκευή 17 Απριλίου 2020, 16:20
Νέα «βουτιά» έως 12%, κατρακυλώντας σε νέα χαμηλά 18ετίας καταγράφουν οι τιμές των συμβολαίων του αργού πετρελαίου, παρά το ράλι των διεθνών χρηματιστηρίων, τη σταδιακή ετοιμασία για την άρση των lockdowns στις περισσότερες χώρες και παρά τις ελπίδες για την ανεύρεση φαρμάκου για τον κορονοϊό!
Νέα «βουτιά» έως 12% λόγω Κίνας για το αργό

Πετρέλαιο: O OPEC προβλέπει μείωση ρεκόρ στη ζήτηση το 2020 λόγω της πανδημίας

Πέμπτη 16 Απριλίου 2020, 17:35
Μείωση της ζήτησης του αργού κατά 6,9 εκατ. βαρέλια την ημέρα προβλέπει ο OPEC για το τρέχον έτος, καθώς το παρατεταμένο lockdown των ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη εξαιτίας του κορονοϊού έχει οδηγήσει την ζήτηση σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
O OPEC προβλέπει μείωση ρεκόρ στη ζήτηση το 2020 λόγω της πανδημίας

Γενικευμένη πτώση σε όλα τα εμπορεύματα

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020, 16:19
Γενικευμένη πτώση σε όλα τα εμπορεύματα λαμβάνει χώρα σήμερα, καθώς η διόρθωση στα χρηματιστήρια αλλά κυρίως οι δυσμενείς εκτιμήσεις για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά και το εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα της επιστροφής στην… κανονικότητα, αντανακλάται σε όλων των μορφών τις επενδύσεις.
Γενικευμένη πτώση σε όλα τα εμπορεύματα

Συνεχίζει να «χάνει» το πετρέλαιο μετά τη «μαύρη» πρόβλεψη της ΙΕΑ

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020, 12:42
Παραμένουν υπό πίεση οι τιμές του πετρελαίου υποχωρώντας κάτω από τα $30 το βαρέλι, με τους επενδυτές να επεξεργάζονται ακόμα τη συμφωνία του OPEC+ για μείωση σχεδόν του 10% της παγκόσμιας παραγωγής αργού εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.
Συνεχίζει να «χάνει» το πετρέλαιο μετά τη «μαύρη» πρόβλεψη της ΙΕΑ

ΙΕΑ: Ο κορονοϊός θα διαγράψει μια 10ετία αύξησης της ζήτησης πετρελαίου

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020, 11:44
Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προέβλεψε σήμερα βουτιά κατά 29 εκατ. βαρέλια την ημέρα στη ζήτηση πετρελαίου τον Απρίλιο, σε επίπεδα που έχουν να καταγραφούν εδώ και 25 χρόνια, και προειδοποίησε ότι καμία μείωση της παραγωγής δεν μπορεί να αντισταθμίσει πλήρως την πτώση που αντιμετωπίζει στο άμεσο μέλλον η αγορά.
Ο κορονοϊός θα διαγράψει μια 10ετία αύξησης της ζήτησης πετρελαίου

Στα υψηλά επταετίας ο χρυσός

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020, 00:02
Υψηλά επταετίας για τον χρυσό, παρά την πρόσφατη διόρθωση πέριξ των 1450 μονάδων και της έντονης συζήτησης για το αν έχει μειωθεί ή όχι η διάθεση του επίσημου τομέα για αγορές. Ποια είναι η επόμενη αντίσταση και ποια τα καύσιμα για την ανοδική διάρρηξη της.
Στα υψηλά επταετίας ο χρυσός

«Βουτιά» 10% για το πετρέλαιο παρά την μείωση της παραγωγής

Τρίτη 14 Απριλίου 2020, 21:49
Ισχυρή πτώση κατέγραψαν την Τρίτη οι τιμές του αργού, καθώς η μείωση της ημερήσιας παραγωγής που αποφάσισαν οι χώρες του OPEC και οι σύμμαχοί τους την Κυριακή δεν περιόρισε τους φόβους της αγοράς, ενώ η ζήτηση παγκοσμίως παραμένει εξαιρετικά μειωμένη λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας στις οικονομίες του πλανήτη.
«Βουτιά» 10% για το πετρέλαιο παρά την μείωση της παραγωγής

Ομάν: Μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 200.000 βαρέλια

Τρίτη 14 Απριλίου 2020, 09:28
Το Ομάν ενημέρωσε τις εταιρίες παραγωγής πετρελαίου του να μειώσουν την ημερήσια παραγωγή τους κατά 200.000 βαρέλια από την 1η Μαΐου και μέχρι τα τέλη Ιουνίου, ευθυγραμμιζόμενο με τα προβλεπόμενα στη συμφωνία του ΟΠΕΚ+ για τη μείωση της παραγωγής αργού πετρελαίου.
Μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 200.000 βαρέλια

Άνοδος για τις τιμές του αργού μετά τη συμφωνία του OPEC+

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020, 17:12
Άνοδο καταγράφουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στον απόηχο της συμφωνίας του OPEC και των συμμάχων του για μείωση της ημερήσιας παραγωγής κατά σχεδόν 10 εκατ. βαρέλια, σε μία προσπάθεια να σταματήσει η κατρακύλα των τιμών, λόγω της εξαιρετικά μειωμένης ζήτησης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού.
Άνοδος για τις τιμές του αργού μετά τη συμφωνία του OPEC+

Ανοδικά το πετρέλαιο μετά την ιστορική συμφωνία Ρωσίας - Σ. Αραβίας

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020, 09:25
Άνοδο σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου αφότου Σαουδική Αραβία και Ρωσία κατέληξαν σε συμφωνία για την μεγαλύτερη μείωση στην παραγωγή που έχει γίνει ποτέ, αν και την ίδια στιγμή, οι επενδυτές προειδοποιούν ότι το αργό θα δυσκολευτεί να ανακάμψει εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής ζημιάς που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός.
Ανοδικά το πετρέλαιο μετά την ιστορική συμφωνία Ρωσίας - Σ. Αραβίας

Πετρέλαιο - OPEC+: Ιστορική συμφωνία για μείωση της παραγωγής

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020, 09:16
Σε μια ιστορική συμφωνία για μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 10 εκατ. βαρέλια ημερησίως κατέληξαν τα μέλη του OPEC+, έπειτα από μια μαραθώνια τηλεδιάσκεψη 9 ωρών, με το Μεξικό να δίνει τελικά την συγκατάθεσή του μετά τις αρχικές αντιδράσεις που προέβαλε. Στη συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας της G20 στρέφεται πλέον η προσοχή.
Ιστορική συμφωνία για μείωση της παραγωγής

«Βουτιά» 9% για το πετρέλαιο

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020, 23:43
Με πτώση 9% έκλεισε η τιμή του αργού καθώς παρά την διαφαινόμενη επί της αρχής συμφωνίας μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας για μείωση της παραγωγής, η οποία είχε οδηγήσει ενδοσυνεδρικά τις τιμές σε ράλι ως και 12%, οι επενδυτές δεν φάνηκε να καθησυχάζονται.
«Βουτιά» 9% για το πετρέλαιο

Κέρδη για το πετρέλαιο με φόντο τη συμφωνία Ρωσίας - Σ. Αραβίας

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020, 17:43
Κέρδη που άγγιξαν το 12% σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου αμέσως μετά την είδηση που μετέδωσε το Reuters ότι η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία έχουν καταλήξει σε συμφωνία για σημαντική μείωση της παραγωγής, ωστόσο η άνοδος περιορίστηκε στη συνέχεια, εν αναμονή τω λεπτομερειών της συμφωνίας των δύο κρατών. 
Κέρδη για το πετρέλαιο με φόντο τη συμφωνία Ρωσίας - Σ. Αραβίας

Ανοδικά αλλά με μεγάλες διακυμάνσεις το πετρέλαιο, με φόντο τον ΟΠΕΚ

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020, 14:48
Νέα άνοδο καταγράφουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, συνεχίζοντας την «κούρσα» των τελευταίων ημερών, με φόντο τις προσδοκίες για συμφωνία περικοπής στην παραγωγή σήμερα στον ΟΠΕΚ. Ωστόσο, μετά τις 14:00 μ.μ. τόσο το WTI όσο και το μπρεντ έχασαν μερικώς τα αρχικά τους κέρδη.
Ανοδικά αλλά με μεγάλες διακυμάνσεις το πετρέλαιο, με φόντο τον ΟΠΕΚ

Κέρδη 3% για το πετρέλαιο εν αναμονή της συνάντησης του OPEC+

Τρίτη 7 Απριλίου 2020, 10:10
Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο σήμερα καθώς πλησιάζει όλο και πιο πολύ η στιγμή της συμφωνίας των μεγάλων παραγωγών (Σαουδική Αραβία και Ρωσία) στη μείωση της παραγωγής, στη διάρκεια συνάντησης που θα έχουν την Πέμπτη, με την προϋπόθεση ότι οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια.
Κέρδη 3% για το πετρέλαιο εν αναμονή της συνάντησης του OPEC+

Βουτιά 8% για το αργό εν αναμονή του OPEC+

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020, 22:50
Με σημαντικές απώλειες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές του τα συμβόλαια του πετρελαίου, στη σκιά της μετάθεσης της τηλεδιάσκεψη του OPEC+ την Πέμπτη καθώς διατηρούνται οι εντάσεις μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας.
 Βουτιά 8% για το αργό εν αναμονή του OPEC+

Ολοταχώς προς τα 1.700 δολάρια ο χρυσός

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020, 22:06
Νέα ισχυρά κέρδη κατέγραψαν σήμερα τα συμβόλαια του χρυσού με την τιμή του να κλείνει σε υψηλό επτά ετών, καθώς οι επενδυτές στρέφονται ολοένα και περισσότερο προς το ασφαλές καταφύγιο του πολύτιμου μετάλλου εν μέσω της έντονης μεταβλητότητας που προκαλεί στις αγορές οι πανδημία του νέου κορονοϊού.
Ολοταχώς προς τα 1.700 δολάρια ο χρυσός

Fitch: Χωρίς συμφωνία στον OPEC+, το πετρέλαιο θα «βυθιστεί»

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020, 12:49
Σε μονοψήφιο αριθμό θα φτάσει η τιμή του αργού, σύμφωνα με την Fitch, αν δεν καταφέρουν τα μέλη του OPEC+ την Πέμπτη να καταλήξουν σε μια συμφωνία σχετικά με την παραγωγή. Ρωσία και Σαουδική Αραβία είναι «πολύ κοντά» σε μια συμφωνία, δήλωσε ο CEO του κρατικού επενδυτικού ταμείου RDIF της Ρωσίας. 
Fitch: Χωρίς συμφωνία στον OPEC+, το πετρέλαιο θα «βυθιστεί»