Εκτός επιτήρησης από αύριο οι μετοχές της Νηρέας – Οριστική διαγραφή για οκτώ εταιρείες

Εκτός επιτήρησης από αύριο οι μετοχές της Νηρέας – Οριστική διαγραφή για οκτώ εταιρείες

Εκτός επιτήρηση θα είναι από αύριο Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου οι μετοχές της Νηρέας Ιχθυοκαλλιέργειες, μετά από απόφαση της διοίκησης του Χρηματιστηρίου, καθώς δεν συντρέχουν πια λόγοι για την υπαγωγή της στην εν λόγω κατηγορία. Οι μετοχές της εταιρείας επανέρχονται στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Επίσης το δ.σ. του Χ.Α. ενέκρινε την αποκοπή του δικαιώματος συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών στους μετόχους της εταιρείας Πλαστικά Κρήτης την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016, σε αναλογία 1 νέα κοινή ονομαστική μετοχή για κάθε 2 παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές, με την έκδοση 13.689.600 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών.

Ημερομηνία καταγραφής των δικαιούχων (record date) για την εν λόγω εταιρική πράξη είναι η Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016, ενώ η ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης είναι η Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016.

Διαγραφές εταιρειών

Η διοίκηση του Χ.Α. αποφάσισε τη διαγραφή των μετοχών οκτώ εταιρειών που βρίσκονται επί πολλά χρόνια εκτός διαπραγμάτευσης και έχουν αναστείλει εντελώς την επιχειρηματική τους λειτουργία.Πιο συγκεκριμένα διαγράφονται οι μετοχές των εταιρειών των Χ.Κ. Τεγοπουλος, Φίντεξπορ, Avenir Πληροφορική, Sprider Stores και Nutrial Α.Β.Ε.Ε. οι οποίες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης.

Επίσης διαγράφονται οι μετοχές των Κλωνατέξ, η οποία έχει τεθεί σε λύση και εκκαθάριση και οι μετοχές των Proton Bank και Αγροτική Τράπεζα των οποίων έχει ανακληθεί η άδεια λειτουργίας τους. Η ημερομηνία διαγραφής των μετοχών των ανωτέρω εταιρειών θα είναι η Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016.

Επίσης, το δ.σ. του Χ.Α. ενημερώθηκε για την για την αύξηση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της εταιρίας MLS Πληροφορική από 0,37 σε 0,48 ευρώ την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016. Τέλος, ενημερώθηκε για την αύξηση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της εταιρείας Κώστα Λαζαρίδη από 0,33 σε 0,36 ευρώ την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016.