Έχασε τα 1.500 δολάρια ο χρυσός μετά από δύο μήνες

Έχασε τα 1.500 δολάρια ο χρυσός μετά από δύο μήνες

Σημαντικές απώλειες 2,2% κατέγραψε σήμερα ο χρυσός, με την τιμή του να υποχωρεί κάτω από το ψυχολογικό όριο των 1.500 δολαρίων για πρώτη φορά το τελευταίο δίμηνο, καθώς η ενίσχυση του δολαρίου και η στροφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος στις μετοχές το τελευταίο διάστημα περιόρισαν την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου.

Ειδικότερα, το συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε σήμερα 33,5 δολάρια ή 2,2%, ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στα 1.472,9 δολάρια ανά ουγγιά που ήταν το χαμηλότερο κλείσιμο τις 2 Αυγούστου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο μήνα έχει αδρανήσει κάπως το ενδιαφέρον των επενδυτών, καθώς το συμβόλαιο του χρυσού έχει καταγράψει συνολικές απώλειες 3,7%. Την ίδια στιγμή όμως, παραμένει σημαντικά ενισχυμένο σε επίπεδο τριμήνου, έχοντας άνοδο 3,4%.

Πιέσεις ασκήθηκαν σήμερα και στα υπόλοιπα μέταλλα, με το ασήμι παραδόσεως Δεκεμβρίου να βλέπει το δικό του συμβόλαιο να υποχωρεί κατά 3,7% ή 65,4 σεντς, κλείνοντας στα 16,998 δολάρια ανά ουγγιά. Μεγαλύτερες ήταν οι απώλειες σε επίπεδο μήνα καθώς η τιμή του υποχώρησε άνω του 7%, ωστόσο σε επίπεδο τριμήνου παρέμεινε ενισχυμένη κατά περισσότερο από 10%.