Έχασε 220 μονάδες ο Dow λόγω Τραμπ - Σι Τζινπίγκ

Έχασε 220 μονάδες ο Dow λόγω Τραμπ - Σι Τζινπίγκ

Ισχυρές απώλειες κατέγραψε ο βιομηχανικός Dow Jones μετά την ανακοίνωση της είδησης ότι ο αμερικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν αναμένεται να συναντηθεί με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίγκ πριν τον Μάρτιο.

Την ίδια στιγμή, η έκθεση της Κομισιόν για την οικονομία της Ευρωζώνης και οι μειωμένες προβλέψεις της Επιτροπής, ενισχύουν τις ανησυχίες ότι η διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας έχουν αντίκτυπο και στην Γηραιά Ήπειρο.

Ο Dow Jones υποχώρησε 220 μονάδες και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 25.169 μονάδες, καθώς η Apple και η DowDuPont κατέγραψαν απώλειες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,94%, κυρίως λόγω της πτώσης που σημείωσαν οι τομείς της ενέργειας και της τεχνολογίας.

Ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε 1,2% στις 7.288 μονάδες.

Σύμφωνα με το CNBC, το ενδεχόμενο συνάντησης μεταξύ των δύο ηγετών είναι "εξαιρετικά απίθανο". Η Κίνα και οι ΗΠΑ έχουν διορία μέχρι τις αρχές Μαρτίου για να συνάψουν μια εμπορική συμφωνία. Διαφορετικά, θα τεθούν σε ισχύ πρόσθετοι δασμοί για τα κινεζικά προϊόντα.

Οι μετοχές των Caterpillar και Deere υποχώρησαν πάνω από 1%, ενώ και η Boeing κατέγραψε απώλειες 0,9%.

Με ισχυρές απώλειες ολοκλήρωσαν τις διαπραγματεύσεις τα συμβόλαια του πετρελαίου, καθώς οι πιέσεις για την ενεργειακή ζήτηση και το ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής από την Λιβύη ενίσχυσαν τις ανησυχίες των επενδυτών.

Τα συμβόλαια του φυσικού αερίου υποχώρησαν, αγγίζοντας χαμηλά δύο ετών μετά από την ανακοίνωση των στοιχείων για τα αποθέματα αμερικάνικου αερίου, τα οποία υποχώρησαν λιγότερο του αναμενόμενου.

Το αργό WTI υποχώρησε $1,37 ή 2,5% και ολοκλήρωσε στα $52,64 ανά βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το brent Απριλίου υποχώρησε $1,06 ή 1,7% στα $61,63 ανά βαρέλι στο ICE του Λονδίνου.