Δύο προσθήκες και δύο διαγραφές στον ΓΔ

Δύο προσθήκες και δύο διαγραφές στον ΓΔ

Οι μετοχές των AS Company και ΕΛΤΟΝ εισάγονται στη διαμόρφωση του Γενικού Δείκτη στη θέση των Quest Συμμετοχών και FG Europe που διαγράφονται, σύμφωνα με την εξαμηνιαία αναθεώρηση δεικτών που ανακοίνωσε το Χ.Α.

Η στάθμιση της AS Company στο Γ.Δ. Θα είναι 36%, ενώ της ΕΛΤΟΝ 30%. Παράλληλα άλλαξε η στάθμιση της Ευρωπαϊκής Πίστης σε 37% έναντι 44% που είναι σήμερα.

Από την εξαμηνιαία αναθεώρηση δεικτών προκύπτουν επίσης οκτώ εισαγωγές στο Δείκτη Τιμών Μεσαίας & Μικρής Κεφαλαιοποίησης.

Στο δείκτη εισάγονται οι Auduovisual, Quest Συμμετοχών, Ειδησεοφωνική, FG Europe, Έλαστρον, Γενική Εμπορίου, ΓΕΚΕ και Μοτοδυναμική.

Στον αντίποδα, διαγράφονται οι μετοχές των ΑS Company, ΕΛΤΟΝ, Κέκροπας, ΕΛΓΕΚΑ, Αιολική, Καραμολέγκος, Αττικές Εκδόσεις και Βιοκαρπέτ. Οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν, μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Παρασκευής 27ης Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι συντελεστές στάθμισης (capping factors) των μετοχών που συμμετέχουν στη σύνθεση του Γενικού Δείκτη Τιμών Χ.Α. θα υπολογιστούν με βάση το κλείσιμο της συνεδρίασης της Παρασκευής 20 Νοεμβρίου 2015.