Δωρεάν κρυπτονομίσματα στην Ουκρανία για όσους κάνουν δωρεές

Δωρεάν κρυπτονομίσματα στην Ουκρανία για όσους κάνουν δωρεές

Η ουκρανική κυβέρνηση αναφέρει σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα  ότι «Επιβεβαιώθηκε το Airdrop» δηλαδή η διάθεση δωρεάν κρυπτονομισμάτων σε όσους κάνουν δωρεά μέχρι αύριο Είναι η πρώτη φορά που μια χώρα θα πραγματοποιήσει «airdrop» για δωρεές. Τα Airdrops είναι συνηθισμένη μέθοδος που χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα για να μοιράσουν δωρεάν κρυπτονομίσματα σε μια κοινότητα που τα υποστηρίζει

Τα Airdrops είναι συνηθισμένη μέθοδος που χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα για να μοιράσουν δωρεάν κρυπτονομίσματα σε μια κοινότητα που τα υποστηρίζει. Με αυτή την μέθοδο τα πρότζεκτ ενθαρρύνουν την υιοθέτηση του κρυπτονομίσματος. Πολλές αποκεντρωμένες εφαρμογές και πρωτόκολλα είναι συνηθισμένο να εκδίδουν τα δικά τους ψηφιακά νομίσματα, που δίνουν πρόσβαση στη διοίκηση ή τη χρήση τους. Μια συνηθισμένη τακτική που ανθίζει από πέρυσι είναι να μοιράζουν «bonus» αναδρομικά στους χρήστες τους με βάση τη χρήση που έχουν κάνει - επιβραβεύοντας τους πιο πιστούς με βάση τον όγκο συναλλαγών στο δίκτυο.

Η μέθοδος αυτή λέγεται airdrop, και μερικά από τα σημαντικότερα αποκεντρωμένα πρωτόκολλα οικονομίας όπως το 1Inch Exchange & dYdX, Uniswap και πολλά άλλα έχουν χρησιμοποιήσει. Τα ποσά αυτά είναι σημαντικά- και μπορούν να ξεκινήσουν από μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες ευρώ ή να φτάσουν ακόμα και σε χιλιάδες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως εάν κάποιος είχε πάρει το airdrop του Uniswap και διατηρούσε τη θέση του μέχρι σήμερα το ποσό αυτό θα ήταν πάνω από 4000 ευρώ.

 Το Ελ Σαλβαδόρ ήταν από τις πρώτες χώρες που έδωσε το παράδειγμα, μοιράζοντας bitcoin αξίας $30 στους πολίτες του το 2021.  Ωστόσο, η κίνηση της Ουκρανίας θα είναι η πρώτη φορά που ένα κράτος πραγματοποιεί airdrop για δωρεές κρυπτονομισμάτων.

Η Ουκρανία άρχισε να δέχεται κρυπτονομίσματα στις 26 Φεβρουαρίου καθώς τα ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στο ουκρανικό έδαφος σε μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση». Η χώρα δέχεται δωρεές σε bitcoin, Ethereum, USDT και DOT του Polkadot. Η χώρα έχει λάβει περίπου 33 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές από κρυπτονομίσματα μέχρι στιγμής.