Διόρθωση για το ευρώ καθώς η άνοδος των αποδόσεων στηρίζει το δολάριο

Διόρθωση για το ευρώ καθώς η άνοδος των αποδόσεων στηρίζει το δολάριο

Η ισοτιμία υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα του 1,23, με το δολάριο να ενισχύεται  παράλληλα με τις αποδόσεις των τίτλων  του Αμερικανικού  Δημοσίου, εν μέσω προσδοκιών για ευρεία οικονομική  τόνωση από τη νέα κυβέρνηση των Δημοκρατικών.

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα δεν κατάφερε να διατηρήσει τα  κέρδη  πάνω από τα επίπεδα του 1,23 για τέσσερις συνεχόμενες μέρες, κάτι που επιβεβαιώνει ότι η δυναμική ανόδου παρουσιάζει σημάδια κόπωσης με συνέπεια οι διορθωτικές συμπεριφορές να είναι αναμενόμενες.

θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τεχνικής απόψεως παρατηρώντας κάποιος  το γράφημα της ισοτιμίας, το ράλι από το χαμηλό Νοεμβρίου του 1,1602 έχει πάρει τη μορφή μιας αυξανόμενης «σφήνας» . Το μοτίβο περιλαμβάνει συγκλίνουσες γραμμές τάσης , που συνδέουν υψηλότερα χαμηλά και υψηλότερα υψηλά και θεωρείται ένα μοτίβο ανοδικής αντιστροφής.

Μια σημαντική διορθωτική κίνηση (στην οποία και η ισοτιμία θα παραμείνει και δεν θα είναι μια προσωρινή διάσπαση) κάτω από το χαμηλότερο άκρο της ανερχόμενης ‘«σφήνας», επί του παρόντος στα 1,2250 περίπου, θα επιβεβαιώσει μια ανοδική αντιστροφή της τάσης και θα ανοίξει τις πόρτες για εκτενέστερη διόρθωση, δοκιμάζοντας χαμηλότερα επίπεδα στήριξης, το 1,2240, χαμηλό σημείο στις αρχές της εβδομάδας, ακολουθούμενο από 1,2210 και 1,2175 , ίσως και μέχρι το επίπεδο του 1,20.

Οι αγορές τώρα επικεντρώνονται στην πιθανότητα αυστηρότερων ρυθμίσεων και επιβολής υψηλότερων φόρων υπό την προεδρία του Μπάιντεν αλλά και την επαναφορά στο προσκήνιο των μεταξύ τους εντάσεων ΗΠΑ-Κίνας. Σε αυτή την περίπτωση οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές αναμένεται να τεθούν υπό πίεση , με το αμερικανικό δολάριο να βρίσκει έδαφος ενίσχυσης ως νόμισμα επενδυτικό καταφύγιο.