Διόρθωσε η Wall Street μετά το χτεσινό άλμα

Διόρθωσε η Wall Street μετά το χτεσινό άλμα

Με αρνητικά πρόσημα και τον Dow Jones να χάνει περισσότερες από 300 μονάδες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους οι τρεις βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, μία ημέρα μετά την καλύτερη επίδοση των τελευταίων έξι εβδομάδων χτες με φόντο τα ενθαρρυντικά πρώτα αποτελέσματα σε πειραματικό εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, μετά το χτεσινό άλμα άνω των 900 μονάδων ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σήμερα υποχώρησε κατά 1,59% ή 390 μονάδες, κλείνοντας στις 24.206 μονάδες. Ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 κατέγραψε πτώση 1,05% και ολοκλήρωσε στις 2.922 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq που έχασε 0,54% και τερμάτισε στις 9.185 μονάδες.

Αρνητική επίδραση στο κλίμα της συνεδρίασης, που έστειλε τους Dow και S&P σε χαμηλά ημέρας, είχε ρεπορτάζ που μετέδωσε το STAT News και σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν αμφιβολίες για τα αποτελέσματα του πειραματικού εμβολίου της Moderna.

Επιπλέον πιέσεις στον Dow Jones άσκησαν οι μετοχές των Home Depot και Walmart, οι οποίες υποχώρησαν κατά 1,6% και 1,7% αντίστοιχα έπειτα από τα αποτελέσματα τριμήνου που παρουσίασαν.

Στα υπόλοιπα νέα που παρακολουθούν οι επενδυτές, για την πρόθεση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην οικονομία ενημέρωσε ο πρόεδρος της Τζερόμ Πάουελ, κατά την διάρκεια της κατάθεσης του στη Γερουσία των ΗΠΑ.

«Αποστολή της Fed είναι να τονώσει την απασχόληση και να ομαλοποιήσει τις τιμές. Δεσμευόμαστε να χρησιμοποιήσουμε όλο το φάσμα των εργαλείων που διαθέτουμε για να στηρίξουμε την οικονομία σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία», είπε ο Πάουελ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν προειδοποίησε κλείσιμο της αμερικανικής οικονομίας λόγω της πανδημίας ενέχει έναν «κίνδυνο μόνιμης ζημιάς»,  κατά τη διάρκεια της δικής του ακρόασης στη Γερουσία, προσθέτοντας ότι και η επανεκκίνησή της ωστόσο, θα πρέπει να γίνει  με «ισορροπημένο και ασφαλή τρόπο». 

Ενημέρωσε ακόμα ότι οι δείκτες ανεργίας θα παραμείνουν υψηλοί το δεύτερο τρίμηνο, επισημαίνοντας ότι «αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να αρχίσουμε να επιστρέφουν οι άνθρωποι στις δουλειές τους με ασφάλεια», ενώ διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση Τραμπ ακούει τους «ειδικούς στον τομέα της υγείας».