Διευρύνθηκαν οι απώλειες της Wall μετά τη Fed

Διευρύνθηκαν οι απώλειες της Wall μετά τη Fed

Απώλειες που διευρύνθηκαν μετά την ανακοίνωση της Fed σημειώθηκαν σήμερα για τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street.

H Κεντρική Τράπεζα άφησε όπως αναμενόταν, τα επιτόκια αμετάβλητα, έκανε όμως λόγο για επιβράδυνση της πορείας της αμερικάνικης οικονομίας από την τελευταία συνεδρίαση που έλαβε χώρα το Δεκέμβριο. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν ξένοι αναλυτές άφησε «ανοιχτή την πόρτα» για μια αύξηση των επιτοκίων τον Μάρτιο.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 223 μονάδες (1,38%) και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 15.944 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 100  μονάδες (2,18%) τερματίζοντας τις συναλλαγές στις 4.468 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε επίσης 21 μονάδες (1,08%) και έκλεισε στις 1.883 μονάδες.

Για τον S&P 500, τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε ο κλάδος της πληροφορικής με την Αpple να διευρύνει τις απώλειές της κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Την ίδια ώρα, το πετρέλαιο βρέθηκε σήμερα σε υψηλό δύο εβδομάδων καθώς γεννήθηκαν προσδοκίες για μείωση της παγκόσμιας παραγωγής μετά από δημοσιεύματα ξένων πρακτορείων που έκαναν λόγο για συνεννόηση της Ρωσίας και του OPEC προς αυτή την κατεύθυνση,

Σε άλλα μακροοικονομικά νέα, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ιαπωνίας μετά τη συνεδρίασή της την Παρασκευή. Προηγήθηκαν οι προχθεσινές δηλώσεις της ΕΚΤ που κράτησε επίσης αμετάβλητα τα επιτόκιά της.

Αρνητικό αντίκτυπο για τους τρεις βασικούς δείκτες προκαλούν και μια σειρά απογοητευτικών οικονομικών αποτελεσμάτων που ανακοινώνονται αυτή την περίοδο και επηρεάζουν τις τάσεις.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Apple που έχασε 6,55% βρέθηκε στο επίκεντρο την ώρα που τα χθεσινά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο χρήσης που δημοσιεύτηκαν χθες επιβεβαίωσαν τους φόβους για το χαμηλό ρυθμό πωλήσεων του τελευταίου iPhone που είναι ο μικρότερος από το 2007. Ωστόσο η εταιρεία παραμένει εξαιρετικά κερδοφόρα, εμφανίζοντας το τέταρτο τρίμηνο τα μεγαλύτερα κέρδη στην ιστορία της, ύψους 18,4 δισ. δολαρίων και πωλήσεις 75,9 δισ. δολαρίων.

Η μετοχή της United Technologies Corp. σημειώνε οριακές διακυμάνσεις μετά την ανακοίνωση πωλήσεων που ήταν χαμηλότερες των εκτιμήσεων των αναλυτών. Στον αντίποδα, η μετοχή της Biogen Inc. έκανε άλμα 5,15% καθώς οι πωλήσεις και τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των επενδυτών.

Η μετοχή της VMware Inc. έκανε βουτιά 9,82% παρά την ανακοίνωση κερδών που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις αναλυτών που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις.

Νωρίτερα, με εντυπωσιακά κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με την ώθηση που δέχτηκαν από την αύξηση των τιμών του πετρελαίου.

Στην Ασία, μεικτή ήταν η εικόνα των αγορών με το κινεζικό χρηματιστήριο να καταγράφει απώλειες καθώς οι ανησυχίες σχετικά με την οικονομία της Κίνας δεν έχουν κοπάσει ενώ το χρηματιστήριο του Τόκιο έκλεισε με σημαντικά κέρδη.