Διευρύνονται τα κέρδη στο Χρηματιστήριο

Διευρύνονται τα κέρδη στο Χρηματιστήριο

Του Θεόδωρου Σεμερτζίδη

Με κέρδη 1,67% συνεχίζεται η συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, με το γενικό δείκτη να βρίσκεται στις 630,84 μονάδες έπειτα από την ανακοίνωση των Alpha Bank και Eurobank με την γνωστή εταιρεία KKR και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης όσον αφορά στη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων μεγάλων επιχειρήσεων, οδηγώντας τον τραπεζικό κλάδο σε σημαντικά κέρδη.

Από την έναρξη της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης βρέθηκε γρήγορα με κέρδη άνω του 1% έπειτα από την ανακοίνωση της συμφωνίας Alpha Bank-Eurobank με KKR και Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, με την αγορά να προεξοφλεί στο άμεσο μέλλον την ανακοίνωση παρόμοιων συμφωνιών για το σύνολο του τραπεζικού κλάδου. Στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης μέχρι στιγμής ο γενικός δείκτης διαπραγματεύεται με κέρδη άνω του 1% με τον τζίρο να κινείται σε σαφώς υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τη συνεδρίαση.

Κοντά στα υψηλά ημέρας διαπραγματεύεται ο τραπεζικός δείκτης με κέρδη 4,53%, με τον όγκο να παρουσιάζεται αυξημένος για τις μετοχές των Alpha Bank και Εθνικής, ενώ τα μεγαλύτερα κέρδη συνεχίζει να πραγματοποιεί η μετοχή της Eurobank με 5,77%.

Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύεται και η πλειοψηφία των υπόλοιπων μετοχών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με τη μετοχή της Γεκ Τέρνα να πραγματοποιεί σημαντικό όγκο με 147,854 τεμάχια, ενώ τα μεγαλύτερα κέρδη σημειώνει η μετοχή των Jumbo ε 4,26%.

Πτωτικά συνεχίζουν να κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών τίτλων, με τη διετία να διαμορφώνεται στο 8,949% (-3,10%) και τη δεκαετία στο 7,49% (-0,31%).

Σε τεχνικό επίπεδο στο ωριαίο γράφημα ο γενικός δείκτης κατάφερε να βρεθεί γρήγορα πάνω από το επίπεδο στήριξης των 622 μονάδων (γραμμή ΑΒ) στη σημερινή συνεδρίαση όπως παρατηρούμε στο παρακάτω γράφημα, δίνοντας και πάλι σήμα αγοράς με τον επόμενο στόχο να αποτελεί η διάσπαση του πρόσφατου υψηλού των 634,85 μονάδων.

Η μετοχή της Εθνικής βρίσκεται στα €0,304  με κέρδη 5,19%, της Alpha Bank στα €2,29 με κέρδη 5,05%, της Τράπεζας Πειραιώς στα €0,291 με κέρδη 3,93%, και της Eurobank στα €1,10 με κέρδη 5,77%.

Μεταξύ των κινητών μέσο όρων των πέντε και δέκα ημερών συνεχίζει να διαπραγματεύεται η μετοχή του Ελλάκτωρα. Η μετοχή εμφανίζει και σήμερα σημάδια αδυναμίας να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα, με τη στήριξη να βρίσκεται στα €1,3069. Η μετοχή σημειώνει απώλειες 0,73% και διαπραγματεύεται στα €1,36.

Συνεχίζει να διατηρείται το σήμα αγοράς για τη μετοχή της Γεκ Τέρνα, με τη μετοχή να συνεχίζει να διαπραγματεύεται κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών με τη στήριξη να βρίσκεται στα €1,6073. Η μετοχή βρίσκεται στα €1,80 με κέρδη 0,56%.

Διέγραψε τις πιέσεις που δέχθηκε στην έναρξη της συνεδρίασης η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής, με τη μετοχή να βρίσκεται ξανά στην υπέρ αγορασμένη ζώνη με τον RSI στο 72,99, διατηρώντας το «χρυσό σταυρό», με την αντίσταση να βρίσκεται στα €3,0329. Η μετοχή σημειώνει κέρδη 2,04% και διαπραγματεύεται στα €3,00.

Πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των δέκα και διακοσίων ημερών διαπραγματεύεται η μετοχή της Grivalia Properties, με τη μετοχή να διασπάσει ανοδικά την πλευρική κίνηση που πραγματοποιεί από τις 11 Απριλίου με την αντίσταση να βρίσκεται στα €7,6455. Η μετοχή καταγράφει κέρδη 1,19% και διαπραγματεύεται στα €7,64.

Συνεχίζεται η αδυναμία να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα η μετοχή της Βιοχάλκο, με τη μετοχή να συνεχίζει να παραμένει κοντά στην υπέρ αγορασμένη ζώνη και τη στήριξη να βρίσκεται στα €1,3275. Η μετοχή σημειώνει κέρδη 0,70% και διαπραγματεύεται στα €1,43.

Ο τζίρος βρίσκεται στα €50,32 εκατομμύρια με την αξία των πακέτων στα €6,83 εκατομμύρια. Από το σύνολο των μετοχών που έχουν κάνει μέχρι στιγμής πράξη, 48 κινούνται ανοδικά, 32 πτωτικά και 14 παραμένουν αμετάβλητες.