Διευρύνονται τα κέρδη για το γενικό δείκτη στο Χ.Α.

Διευρύνονται τα κέρδη για το γενικό δείκτη στο Χ.Α.

Του Θεόδωρου Σεμερτζίδη

Παρόλο που κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης βρέθηκε σε αρνητικό έδαφος, γρήγορα πέρασε σε κέρδη, τα οποία κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κατάφερε να διευρύνει φθάνοντας άνω του 1% μέχρι και το υψηλό των 627,67 μονάδων, δείχνοντας να αντιδρά έπειτα από τις χθεσινές απώλειες που σημείωσε. Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στην τελευταία ώρα της συνεδρίασης αλλά και στη δημοπρασία της, όπου και θα καθορισθεί το τελικό πρόσημο για τον γενικό δείκτη, με τον τζίρο να αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά καθορίζοντας το τελικό πρόσημο για γενικό δείκτη και μετοχές.

Συνεχίζει να παραμένει σε θετικό έδαφος ο τραπεζικός δείκτης πραγματοποιώντας κέρδη 1,14%, με τις μετοχές του κλάδου να σταθεροποιούνται σε θετικό έδαφος έπειτα από τις εναλλαγές προσήμου που πραγματοποίησαν κατά την έναρξη της συνεδρίασης και τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς να σημειώνει τα μεγαλύτερα κέρδη με 1,45%, με τον όγκο να παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν και στις υπόλοιπες μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με τη μετοχή του ΟΤΕ να πραγματοποιεί σημαντικά κέρδη 5,87%, ενώ αυξημένο όγκο σε σχέση με το χθεσινό καταγράφει η μετοχή των Ελληνικών Χρηματιστηρίων με 331,224 τεμάχια.

Σημαντική ενίσχυση κατά 7,95 σημειώνει η απόδοση του ελληνικού διετούς ομολόγου, καθώς διαμορφώνεται στο 8,524%, ενώ πτώση 1,22% σημειώνει η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς και διαμορφώνεται στο 7,383%.

Σε τεχνικό επίπεδο ο γενικός δείκτης κατάφερε να βρεθεί σήμερα πάνω από το επίπεδο των 623 μονάδων, αποδεικνύοντας την δυναμική της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς, όπου διακρίνουμε στο ωριαίο γράφημα (βλ. παρακάτω γράφημα) έπειτα από τρεις ώρες κερδών πραγματοποιεί κατά το μέσο της συνεδρίασης μία μικρή ενδοσυνεδριακή διόρθωση.

Η μετοχή της Εθνικής βρίσκεται στα €0,299 με κέρδη 0,34%, της Alpha Bank στα €2,26 με κέρδη 0,89%, της Τράπεζας Πειραιώς στα €0,28 με κέρδη 1,45%, και της Eurobank στα €0,98 αμετάβλητη.

Στην υπέρ-αγορασμένη ζώνη συνεχίζει να βρίσκεται η μετοχή του Μυτιληναίου αυξάνοντας τις πιθανότητες στις επόμενες συνεδριάσεις να ακολουθήσει μία διόρθωση στην τιμή της μετοχής, ενώ διατηρείται για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση πάνω από το κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών με την αντίσταση να βρίσκεται στα €4,2234. Η μετοχή βρίσκεται στα 4,09 με κέρδη 0,99%.

Προσπάθεια επαναπροσέγγισης του κινητού μέσου όρου των διακοσίων ημερών κάνει στη σημερινή συνεδρίαση η μετοχή της Μέτκα, με την αντίσταση να βρίσκεται στα €7,6136. Η μετοχή σημειώνει κέρδη 0,84% και διαπραγματεύεται στα €7,19.

Κοντά στο επίπεδο αντίστασης των €11,4943 κινείται σήμερα η μετοχή των Jumbo, με τη μετοχή να συνεχίζει την πλευρική της κίνηση. Η μετοχή βρίσκεται στα €11,45 με κέρδη 2,23%.

Συνεχίζεται η διόρθωση των τελευταίων συνεδριάσεων για την μετοχή του Ελλάκτωρα έπειτα από τα σημαντικά κέρδη που κατέγραψε στις προηγούμενες συνεδριάσεις, με τη στήριξη να βρίσκεται στα €1,3087. Η μετοχή σημειώνει απώλειες 0,72% και διαπραγματεύεται στα €1,38.

Μεταξύ των κινητών μέσο όρων των πέντε και δέκα ημερών συνεχίζει να διαπραγματεύεται σήμερα η μετοχή της Γεκ Τέρνα με τη στήριξη να βρίσκεται στα  €1,6061. Η μετοχή διαπραγματεύεται στα €1,78 με απώλειες 1,11%.

Ο τζίρος βρίσκεται στα €38,33 εκατομμύρια με την αξία των πακέτων στα €3,02. Από το σύνολο των μετοχών που μέχρι στιγμής έχουν κάνει πράξη, 49 κινούνται ανοδικά, 32 πτωτικά και 20 παραμένουν αμετάβλητες.