Διευρύνονται οι απώλειες στο ΧΑ

Διευρύνονται οι απώλειες στο ΧΑ

Του Θεόδωρου Σεμερτζίδη

Σε αρνητικό έδαφος συνεχίζει να διαπραγματεύεται ο γενικός δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο, πραγματοποιώντας απώλειες 1,48% στις 531,83 μονάδες, με τον τραπεζικό κλάδο να δέχεται και σήμερα πιέσεις και με το τζίρο να διαμορφώνεται για την ώρα σε χαμηλά επίπεδα.

Από την έναρξη της συνεδρίασης, ο γενικός δείκτης βρέθηκε σε αρνητικό έδαφος χωρίς μέχρι στιγμής να καταφέρει να περιορίσει τις απώλειες του, οι οποίες από την πρώτη ώρα της διαπραγμάτευσης διευρύνθηκαν σε έως και άνω του 1%, με τον γενικό δείκτη να φθάνει έως και το χαμηλό των 530,31 μονάδων. Το επενδυτικό ενδιαφέρον μέχρι στιγμής, παραμένει περιορισμένο και αναμένεται να αυξηθεί κατά την τελευταία ώρα της συνεδρίασης, ιδιαιτέρως κατά τη δημοπρασία αυτής.

Κοντά στα χαμηλά ημέρας διαπραγματεύονται αυτή την ώρα οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου, με τον όγκο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, με εξαίρεση της μετοχή της Alpha Bank, όπου έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής όγκο άνω του μισού της χθεσινής συνεδρίασης, Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 5,07%,με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνει η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς με 6,04%, και να ακολουθεί αυτή της Eurobank με απώλειες 5,57%.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν και για τις υπόλοιπες μετοχές του FTSE 25, με εξαίρεση τη μετοχή της Γεκ Τέρνα, η οποία ενισχύεται κατά 4,97%, με τις μεγαλύτερες απώλειες να καταγράφει μέχρι στιγμής η μετοχή της Τέρνας Ενεργειακής με 3,20%, και να ακολουθεί αυτή της ΕΕΕ με απώλειες 2,28%, ενώ περιορισμένος είναι ο όγκος για το σύνολο των μετοχών του δείκτη.

Ανοδικά κινούνται αυτή την ώρα οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών τίτλων, με τη διετία να διαμορφώνεται στο 8,666% (+7,68%), και τη δεκαετία να παραμένει αμετάβλητη στο 8,074% (+1,25%).

Σε τεχνικό επίπεδο, κοντά στο σημείο στήριξης των 528 μονάδων (γραμμή ΑΒ) στο ωριαίο γράφημα, διαπραγματεύεται ο γενικός δείκτης, συνεχίζοντας να παραμένει με σήμα πώλησης, ενώ συνεχίζει να βρίσκεται σε απόσταση από την υπερπουλημένη ζώνη.

Η μετοχή της Εθνικής βρίσκεται στα €0,183 με απώλειες 3,68%, της Alpha Bank στα €1,40 με απώλειες 4,11%, της Τράπεζας Πειραιώς στα €0,14 με απώλειες 6,04%, και της Eurobank στα €0,474 με απώλειες 5,77%.

Συνεχίζει να παραμένει κάτω από τον κινητό μέσο όρο των πέντε ημερών, η μετοχή της ΔΕΗ, με τη μετοχή να διατηρείται στο όριο της υπερπουλημένης ζώνης, με τη στήριξη στα €2,0729. Η μετοχή υποχωρεί κατά 1,23% στα €2,40.

Με απώλειες συνεχίζει τη συνεδρίαση η μετοχή του Μυτιληναίου, με τη μετοχή να διατηρείται κοντά στην ανοδική διάσπαση του κινητού μέσου όρου των διακοσίων ημερών, με τη στήριξη να βρίσκεται στα €3,7334. Η μετοχή υποχωρεί κατά 1,25% στα €3,95.
Απώλειες και για τη μετοχή της Μέτκα, με τη μετοχή να παραμένει κοντά στον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, με τη στήριξη να βρίσκεται στα €6,8239. Η μετοχή διαπραγματεύεται στα €7,13 με απώλειες 1,11%.

Μεταξύ των κινητών μέσων όρων των πέντε και δέκα ημερών, συνεχίζει να διαπραγματεύεται η Βιοχάλκο, με τη μετοχή μέχρι στιγμής να βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας από την υπερπουλημένη ζώνη, με τη στήριξη να βρίσκεται στα €1,1548. Η μετοχή υποχωρεί κατά 2,48% στα €1,18.

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφει σήμερα η μετοχή του Τιτάνα, με τη μετοχή να βρίσκεται στο όριο της πτωτικής διάσπασης του κινητού μέσου όρου των πέντε ημερών, με τη στήριξη να βρίσκεται στα €18,4812. Η μετοχή παραμένει αμετάβλητη στα €18,60.

Ο τζίρος βρίσκεται στα €21,08 εκατομμύρια, με την αξία των πακέτων στα €1,73 εκατομμύρια. Από το σύνολο των μετοχών που έχουν κάνει μέχρι στιγμής πράξη, 23 κινούνται ανοδικά, 46 πτωτικά, και 17 παραμένουν αμετάβλητες.