Διευρύνονται οι απώλειες στην Wall - Πτώση 450 μονάδων για τον Dow Jones

Διευρύνονται οι απώλειες στην Wall - Πτώση 450 μονάδων για τον Dow Jones

Κερδίζουν έδαφος οι πωλητές στην Wall Street, με τους δείκτες να σημειώνουν ισχυρές απώλειες, καθώς η κλιμάκωση των μέτρων ανάσχεσης της πανδημίας σε ορισμένες πολιτείες εν μέσω των διαδοχικών ρεκόρ στα νέα κρούσματα και τις νοσηλείες πυροδοτεί ανησυχίες για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

Η αρχική αισιοδοξία για ένα εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19 που οδήγησε σε ράλι τις αγορές στην αρχή της εβδομάδας έχει πλέον εξανεμιστεί καθώς οι επενδυτές συνειδητοποιούν σταδιακά τις προκλήσεις που δημιουργεί η μαζική παραγωγή και διανομή για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει απώλειες 463 μονάδων ή 1,58% και διαμορφώνεται στις 28.934 μονάδες, υποχωρώντας για πρώτη φορά κατά την τρέχουσα εβδομάδα, μετά τα ισχυρά κέρδη που κατέγραψε στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Παρόμοια εικόνα και για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500, ο οποίος βρίσκεται στις 3.523 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 1,39%, ενώ απώλειες σημειώνει και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, που διαμορφώνεται στις 11.684 μονάδες, με πτώση 0,87%.

Στο ταμπλό, απώλειες καταγράφουν οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών, με τις United Airlines και Delta να χάνουν 1,5%, ενώ ο τίτλος της American Airlines υποχωρεί κατά 0,8%. Πτώση άνω του 2,5% σημειώνει και η μετοχή της Southwest.

Παράλληλα, απώλειες 4% σημειώνει η μετοχή της Royal Caribbean, ενώ ισχυρές πιέσεις δέχονται και οι υπολοιποι ταξιδιωτικοί κολοσσοί, με τις Norwegian Cruise Line και Carnival να σημειώνουν πτώση άνω του 3%.

Στα μάκρο της ημέρας, νέα υποχώρηση σημείωσαν οι νέες αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις πως ότι η αγορά εργασίας συνεχίζει να ανακάμπτει.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν στις 709.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 7 Νοεμβρίου από 757.000 την προηγούμενη εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή, ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε αμετάβλητος τον Οκτώβριο από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας σήμερα. Αυτό ακολούθησε τέσσερις μήνες κερδών για τις τιμές καταναλωτή. Σε ετήσια βάση ο δείκτης αυξήθηκε 1,2%.

Στο μέτωπο της πανδημίας, οι ΗΠΑ κατέγραψαν νέο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων την Τετάρτη, καθώς επιβεβαιώθηκαν ακόμα 144.000 νέες λοιμώξεις, αυξάνοντας την πίεση στις δομές υγείας, ενώ σημειώνεται πως τα ημερήσια κρούσματα στις ΗΠΑ ξεπέρασαν για όγδοη συνεχόμενη ημέρα τις 100.000.