7ος χρόνος, ημέρα 2062η
Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021

Διευρύνει το ανοδικό της σερί η Wall Street

Διευρύνει το ανοδικό της σερί η Wall Street

Σε θετικό έδαφος κινούνται και σήμερα οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, έχοντας αφήσει πίσω τους τριγμούς της περασμένης εβδομάδας, καθώς σταθεροποιείται η αγορά των κρυπτονομισμάτων και υποχωρεί ολοένα και περισσότερο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού, ενισχύοντας τις προσδοκίες για πλήρη επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητος στις 34.386 μονάδες, ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,1% και βρίσκεται στις 4.200 μονάδες, ενώ ακόμα καλύτερη πορεία ακολουθεί ο τεχνολογικά σταθμισμένος Nasdaq με κέρδη 0,3% κινούμενος στις 13.704 μονάδες.

Με φόντο την ανάκαμψη της αγοράς ψηφιακών νομισμάτων, καθώς το bitcoin έπειτα από το κραχ της προηγούμενης εβδομάδας βλέπει την τιμή του να έχει σταθεροποιηθεί πλέον λίγο κάτω από τα 40.000 δολάρια, η εμπιστοσύνη στον τεχνολογικό κλάδο δείχνει να έχει αποκατασταθεί με τους τίτλους των Facebook, Amazon, Apple, Microsoft και Alphabet να κινούνται όλοι σε θετικό έδαφος.

Θέση οδηγού στη συνεδρίαση έχουν οι μετοχές των κλάδων που εξαρτώνται από την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας και κυρίως των ταξιδιών και αναψυχής, με τις αεροπορικές American, Delta και United Airlines να κινούνται όλες άνω του 3%, την Νorwegian cruise στην κρουαζιέρα να ενισχύεται κατά 3,5%, ενώ στην κορυφή του Dow Jones βρίσκεται η Boeing με άνοδο 1,5%.

Χτες, Δευτέρα, τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τον περασμένο Ιούνιο, ενισχύοντας την πεποίθηση ότι καθώς υποχωρούν οι επιπτώσεις της πανδημίας η οικονομία των ΗΠΑ θα συνεχίσει ανεβάζει καθημερινά ρυθμούς.

Η αγορά χτες έδειξε να κινείται στη βάση μιας «ανακούφισης από το άγχος του πληθωρισμού», ανέφερε στο CNBC ο Jim Paulsen, επικεφαλής στρατηγικός επενδύσεων του Ομίλου Leuthold.

«Οι ενδείξεις στις αγορές ομολόγων και εμπορευμάτων πως υποχωρούν οι φόβοι για τον πληθωρισμό, έδωσαν κατεύθυνση και στο χρηματιστήριο στα τέλη της περασμένης εβδομάδας κάτι που συνεχίζεται», πρόσθεσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «οι μετοχές ανάπτυξης συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας, έχουν ανακτήσει τον ηγετικό τους ρόλο καθώς οι φόβοι για τις απόδοσεις των ομολόγων και τον πληθωρισμό απομακρύνονται».