Διευρύνει τα κέρδη η Wall μετά τις δηλώσεις Yellen

Διευρύνει τα κέρδη η Wall μετά τις δηλώσεις Yellen

Διευρύνουν τα κέρδη τους οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στον απόηχο των δηλώσεων της επικεφαλής της Fed κ. Yellen σήμερα το απόγευμα που επιβεβαίωσαν πως ο στόχος της Kεντρικής Τράπεζας για τη σταδιακή αύξηση των επιτοκίων δεν έχει αλλάξει.

Νωρίτερα, στο επίκεντρο των επενδυτών βρίσκονταν τα «απογοητευτικά» στοιχεία για την απασχόληση που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή και έδειξαν πως η αγορά εργασίας δεν είναι τόσο ισχυρή όσο αναμενόταν. Το γεγονός κατά τους ξένους αναλυτές μπορεί να καθυστερήσει την πρώτη αύξηση επιτοκίων από τη Fed για φέτος που πολλοί ανέμεναν μέσα στον Ιούνιο.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 126 μονάδες (0,71%) κινούμενος στις 17.934 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που σημειώνει κέρδη 31 μονάδων (0,63%) βρίσκεται στις 4.973 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 12 μονάδες (0,55%) και κινείται στις 2.110 μονάδες.

Άνω των 50 δολαρίων διατηρείται σήμερα η τιμή του αργού πετρελαίου, Brent, με στήριξη από τις διακοπές εφοδιασμού ανά τον κόσμο και με τις ελπίδες για κάποια συνεννόηση εντός του OPEC να μην εξανεμίζονται.

Η παραγωγή του πετρελαίου στη Νιγηρία συνέχισε να επηρεάζεται από τις επιθέσεις στη χώρα, παρά την απόφαση της Exxon Mobil να αναστείλει την απόφασή της για αναστολή λειτουργίας λόγω ανωτέρας βίας στο λιμάνι Qua Iboe.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Adamis Pharmaceuticals Corp. «βουλιάζει» κατά 49,55% μετά την ανακοίνωση από την Αμερικάνικη Διεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων πως θα χρειαστούν περισσότερες δοκιμές για την κυκλοφορία ενός νέου φαρμάκου καταπολέμησης αλλεργιών.

Αντίστοιχη πορεία καταγράφει η μετοχή της Ocular Therapeutix που χάνει 41,12% μετά τις ανεπιτυχείς δοκιμές για ένα φάρμακο για τα μάτια.  

Νωρίτερα με μικτά πρόσημα ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας για τα ασιατικά χρηματιστήρια, έπειτα από την απομάκρυνση του ενδεχόμενου αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων λόγω θέσεων εργασίας.