Διεύρυνε τα κέρδη του ο Dow Jones - Υποχώρηση για Nasdaq

Διεύρυνε τα κέρδη του ο Dow Jones - Υποχώρηση για Nasdaq

Με μικρές μεταβολές και μεικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street μετά το χθεσινό ράλι που πυροδότησε η είδηση ότι το εμβόλιο της Pfizer είναι κατά 90% αποτελεσματικό και βρίσκεται μια ανάσα πριν βγει στην αγορά. 

Ο βιομηχανικός δείκτης διεύρυνε τα κέρδη των προηγούμενων ημερών καθώς όπως αναφέρουν οι αναλυτές έχει δημιουργηθεί κλίμα αισιοδοξίας για την ανάκαμψη της οικονομίας ως αποτέλεσμα της καταπολέμησης του φονικού ιού.  Ωστόσο όπως σημειώνουν οι αγορές θα συνεχίσει να παρουσιάζει μεταβλητότητα μέχρι το τέλος του έτους. 

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με κέρδος 362 μονάδων, ή 0,90%, ο S&P 500 έχασε 0,14% στις 3.545 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες χάνοντας 1,37% ή 159 μονάδες ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 11.553 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που διαπραγματεύονται στον δείκτη Dow Jones οι 22 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 8 με αρνητικό. 

Υπενθυμίζεται ότι χτες Dow Jones και S&P 500 έφτασαν σε ιστορικά υψηλά ενδοσυνεδριακά. 

Στην εσωτερική πολιτική σκηνή, ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να μην αποδέχεται την ήττα του, ενώ ο νικητής των εκλογών Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε "ντροπή" το γεγονός αυτό.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο προπύργιο του στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, ο Μπάιντεν κληθείς να σχολιάσει την άρνηση του προέδρου Τραμπ να παραδεχτεί την ήττα του τις εκλογές, είπε: "Πιστεύω απλώς ότι είναι ντροπή, ειλικρινά".