Διέγραψε τα κέρδη το πετρέλαιο - Απώλειες 2%

Διέγραψε τα κέρδη το πετρέλαιο - Απώλειες 2%

Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο διαγράφοντας τα κέρδη που είχε σημειώσει νωρίτερα, καθώς «χάθηκε» το αισιόδοξο κλίμα που είχε διαμορφωθεί μετά την ανακοίνωση από την κινεζική πλευρά πως οι εξαγωγές κατά τον Απρίλιο σημείωσαν αύξηση 3,5%, ενώ αναμενόταν πτώση που θα ξεπερνούσε το 15%.

Η αύξηση οφείλεται εν μέρει στις υψηλότερες εξαγωγές ιατρικού εξοπλισμού, παραδοσιακών κινεζικών φαρμάκων και υφασμάτων, συμπεριλαμβανομένων των μασκών. Η Κίνα εξήγαγε εκατ. τόνους ιατρικών προϊόντων αξίας 71,2 δισ. γιουάν (10,03 δισ. δολαρίων) την περίοδο Μαρτίου-Απριλίου, σύμφωνα με τις τελωνειακές αρχές, ενώ η ημερήσια αξία των εξαγωγών ιατρικών εφοδίων υπερτριπλασιάστηκε τον περασμένο μήνα.

Η αύξηση των κινεζικών εξαγωγών δίνει την αίσθηση σταθεροποίησης στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, δημιουργώντας αισιοδοξία στους επενδυτικούς κύκλους, γεγονός που ωθεί ακόμα ψηλότερα τις τιμές του αργού, οι οποίες την Τετάρτη σημείωσαν πτώση για πρώτη φορά μετά από πέντε ανοδικές συνεδριάσεις.

Παράλληλα, αύξηση κατέγραψαν και οι εισαγωγές πετρελαίου από την Κίνα, καθώς η ασιατική χώρα εισήγαγε τον Απρίλιο 10,42 εκατ. βαρέλια ημερησίως, σε σχέση με τα 9,68 εκατ. βαρέλια την ημέρα του Μαρτίου.

Το συμβόλαιο παράδοσης Ιουνίου του αμερικανικού West Texas Intermediate στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έχασε 1,83% ή 44 σεντς ολοκληρώνοντας στα 23,55 δολάρια/βαρέλι, ενώ νωρίτερα η άνοδος είχε φτάσει μέχρι και το 9%.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο το WTI εξακολουθεί να έχει κέρδη 19%.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό αργό τύπου Brent το οποίο υποχώρησε στα 29,46 δολάρια/βαρέλι, καταγράφοντας απώλειες 26 σεντς.