Εναλλαγές προσήμου στη Λεωφόρο Αθηνών

Εναλλαγές προσήμου στη Λεωφόρο Αθηνών

Του Θεόδωρου Σεμερτζίδη

Παρά το αρνητικό πρόσημο που σημείωνε ο γενικός δείκτης τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης, κατάφερε να διαγράψει τις απώλειες του και να βρεθεί σε θετικό έδαφος, ενισχυμένος σε ποσοστό 0,54%, με σημαντική συνεισφορά, για ακόμη μία φορά, από τον τραπεζικό κλάδο.

Ο τζίρος παραμένει για την ώρα σε ικανοποιητικά επίπεδα, σύμφωνα με τις προηγούμενες συνεδριάσεις. Οι επενδυτές δείχνουν να μην αποθαρρύνονται από τις τελευταίες εξελίξεις, και την αύξηση του πολιτικού ρίσκου για την χώρα, προβαίνοντας σε κάποιες περιορισμένες αγορές, κυρίως σε τραπεζικές μετοχές.

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 2,78%, με τα μεγαλύτερα κέρδη να πραγματοποιεί η μετοχή της ΠΕΙΡ, με 4,88%, ενώ αυξημένο όγκο που προσεγγίζει τον χθεσινό, εμφανίζει η μετοχή της Alpha Bank.

Στις υπόλοιπες μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, σε θετικό έδαφος διαπραγματεύεται η πλειοψηφία των μετοχών, χωρίς κάποιες ιδιαίτερες μεταβολές, με σημαντικό όγκο 219.923 τεμαχίων να πραγματοποιεί η μετοχή της Βιοχάλκο.

Ανοδικά κινούνται και σήμερα οι αποδόσεις για τους κρατικούς ελληνικούς τίτλους, με την απόδοση του διετούς ομολόγου να βρίσκεται στο 10,945% (+2,83%), η απόδοση της πενταετίας ενισχύεται στο 10,454% (+4,80%), και της δεκαετίας διαμορφώνεται στο 9,13% (+1,38%).

Από τεχνικής πλευράς, προσπάθεια να βρεθεί πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πέντε ημερών κάνει ο γενικός δείκτης, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 567 μονάδες, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στο εάν θα καταφέρει να ολοκληρώσει την συνεδρίαση πάνω ή κάτω από αυτές.

Η μετοχή της Εθνικής βρίσκεται στα €0,246 με κέρδη 2,50%, της Alpha Bank στα €1,85 με κέρδη 1,09%, της Τράπεζας Πειραιώς στα €0,215 με κέρδη 4,88%, και της Eurobank στα €0,745 με κέρδη 1,64%.

Προσπάθεια αντίδρασης κάνει η μετοχή του Ελλάκτωρ, με την μετοχή να συνεχίζει να διαπραγματεύεται κάτω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, διατηρώντας το σήμα πώλησης, και με τη στήριξη να βρίσκεται στα €1,1270. Η μετοχή σημειώνει κέρδη 0,83% και βρίσκεται στα €1,22.

Με αρνητικό πρόσημο συνεχίζει να διαπραγματεύεται η μετοχή της ΓΕΚΤΕΡΝΑ, η οποία στις τελευταίες συνεδριάσεις προσπαθεί να διατηρηθεί πάνω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, παρουσιάζοντας εμφανή σημάδια «»κόπωσης» στις τελευταίες συνεδριάσεις, καθώς η μετοχή βρίσκεται στην υπέραγορασμενη ζώνη, με τη στήριξη να βρίσκεται στα €1,5088. Η μετοχή βρίσκεται στα €1,64 με απώλειες 0,61%.

Παραμένει το ανοδικό σήμα για την Jumbo, με την μετοχή όμως να μην μπορεί να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα και σήμερα, ενώ διαπραγματεύεται κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, ενώ η στήριξη βρίσκεται στα €10,9445. Η μετοχή παραμένει αμετάβλητη στα €11,49.

Προσπάθεια επαναπροσέγγισης του κινητού μέσου όρου των διακοσίων ημερών στα €18,2525 κάνει η μετοχή των Follie Folli στις τελευταίες συνεδριάσεις, με το σήμα αγοράς για την μετοχή να παραμένει, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα €17,9582. Η μετοχή ενισχύεται κατά 1,73% και βρίσκεται στα17,65.

Προσπάθεια να βρεθεί πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε, δέκα και πενήντα ημερών κάνει η μετοχή της Βιοχάλκο στη σημερινή συνεδρίαση, παραμένοντας με σήμα πώλησης και με τη στήριξη να βρίσκεται στα €1,0152. Η μετοχή σημειώνει κέρδη 0,92% και βρίσκεται στα €1,10.

Ο τζίρο διαμορφώνεται σε €25,38 εκατομμύρια.

Από το σύνολο των μετοχών που έχουν κάνει μέχρι στιγμής πράξη, 35 κινούνται ανοδικά, 32 πτωτικά, και 16 παραμένουν αμετάβλητες.