Δεύτερη ημέρα απωλειών στη Wall Street

Δεύτερη ημέρα απωλειών στη Wall Street

Πτωτικά κινήθηκαν για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, με πιέσεις να ασκούνται κυρίως στην τεχνολογία και τις τράπεζες, καθώς οι επενδυτές να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο «μέτωπο» του εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones με το καμπανάκι της λήξης υποχώρησε κατά 0,16% στις 26.005 μονάδες όπως και ο S&P 500 που έχασε 0,2% και έκλεισε στις 2.879 μονάδες. Τέλος, με απώλειες 0,38% ολοκλήρωσε ο τεχνολογικός Nasdaq στις 7.792 μονάδες.

Οι απώλειες του Nasdaq οφείλονται κυρίως στις πιέσεις που ασκήθηκαν στους κατασκευαστές μικροτσίπ υπό τους φόβους νέας αναθέρμανσης του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Παράλληλα, πτώση 2,16% κατέγραψε η μετοχή της VanEck Vectors Semiconductor και βουτιά 5,3% της Lam Research.

Η μετοχή της Tesla υποχώρησε κατά 3,6% παρά το γεγονός ότι ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας Έλον Μασκ υποστήριξε ότι δεν αντιμετωπίζει η εταιρεία προβλήματα ζήτησης και παραγωγής.

Κατά 1,72% υποχώρησε και η μετοχή της Facebook, μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal που ανέφερε ότι η εταιρεία εντόπισε εσωτερικά emails του επικεφαλής της Μαρκ Ζούκενμπεργκ, τα οποία ενδέχεται να δείχνουν ότι ο CEO της Facebook είχε γνώση των αμφιλεγόμενων πρακτικών που εφάρμοσε η επιχείρηση σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Στο μικροσκόπιο των αναλυτών βρέθηκαν επίσης τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που δημοσιεύτηκαν σήμερα.

Στο 1,8% κατήλθε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Μάιο έναντι του 2% του Απριλίου. Οι τιμές διαμορφώθηκαν στο ίδιο επίπεδο σε σύγκριση με πέρυσι. Οι δομικές τιμές διαμορφώθηκαν στο 2%.

Ανοδικά κατά 0,1% κινήθηκαν οι τιμές καταναλωτή σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή, που δεν περιλαμβάνει τιμές σε τρόφιμα και ενέργεια, ανήλθε τον Μάιο μόλις κατά 0,1%.

Στον απόηχο των στοιχείων, η μετοχή της Citigroup υποχώρησε κατά 1,6%, η J.P. Morgan Chase έχασε 1,3% και η Bank of America 1%.

Τέλος, σε άλλα εταιρικά νέα, η μετοχή της Neptune Wellness Solutions πραγματοποίησε άλμα 6,2% με την εταιρεία να ανακοινώνει τριετή συνεργασία με την εταιρεία κάνναβης Green Organic Dutchman Holdings.