Δεύτερη γερή διόρθωση για το 2021 στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Δεύτερη γερή διόρθωση για το 2021 στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Δεύτερη συνεχόμενη καθοδική εβδομάδα με απώλειες 1,41% για το Χρηματιστήριο Αθηνών, που μας προειδοποιεί μεν για την διορθωτική τάση της αγοράς, αλλά από την άλλη λόγω περιορισμένου τζίρου (70,6 εκατ. ευρώ σήμερα) δεν βοηθά στην εξαγωγή ασφαλών συμπερσμάτων για τη συνέχεια. Αυτό ισχύει είτε αν αναλυθεί κατά συνεδρίαση είτε και στο σύνολο της εβδομαδιαίας συναλλακτικής δραστηριότητα. Το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης στος 778,98 μονάδες, κράτησε μεν τον Γενικό Δεικτη σε κοντινή επαφή με τις στηρίξεις του, μένει ωστόσο να φανεί από τη νέα εβομάδα αν θα καταφέρει η αγορά να επανέλθει πάνω από τις 785 μονάδες.

Γενικά, υπήρξε μια μέτρια διάθεση για διόρθωση, ωστόσο οι πωλητές δεν ήταν αρκετοί ούτε σε ποσότητα τεμαχίων, ούτε σε ένταση, ώστε να τραντάξουν την εικόνα της κεφαλαιαγοράς μας, παρότι οι ημερήσιες απώλειες ήταν αισθητές και έφεραν την αγορά της Αθήνας σε αρνητική απόδοση 3,71% για το 2020.

Η κατάσταση ήταν παρόμοια με τις διεθνείς αγορές, και εξ αυτού προκύπτει ότι το Χρηματιστήριο βρίσκεται σε διαδικασία αφομοίωσης των νέων επιπέδων και συσσώρευσης των τιμών με άξονα τις 800 μονάδες, που ήρθαν με πολύ επιθετικό τρόπο μετά την ένταση του διμήνου Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου.

Στη σημερινή συνεδρίαση φαίνεται να χάθηκε το σημαντικό βραχυπρόθεσμο 785 που οριοθετούσε μια στήριξη για επιστροφή στις 800 μονάδες. Μάλιστα, η εξέταση επιμέρους τίτλων μπορεί να ισχυροποιήσει την πιθανότητα τελικά ο Δείκτης να κινηθεί εγγύτερα προς προς τις 760-765 μονάδες, όπου λογικά θα μπορούσε να εκδηλωθεί αγοραστικό ενδιαφέρον.

Οι μετοχές που έχουν περισσότερο ενδιαφέρον φαίνεται να είναι και αυτές που αφενός διόρθωσαν το λιγότερο, αφετέρου διόρθωσαν με ομαλή συμπεριφορά. Διότι πολύ απλά, η επενδυτική βάση δεν φάνηκε ιδιαίτερα πρόθυμη να ρευστοποιήσει, είτε επειδή δεν ανησυχεί στο ενδεχόμενο βαθύτερης διόρθωσης, είτε δεν θεωρεί καν ότι αυτή θα έρθει.

Ο Mytilineos (-2,23%) επέδειξε όλο αυτό το διάστημα ιδιαίτερη ανθεκτικότητα, παρά το ότι έχει σαφέστατα αποδώσει τα μάλλα, και η επόμενη στήριξη είναι στα 11,60. Η ΕΕΕ (-0,58%) επίσης φαίνεται συμπαγής, και παρόλο που έχασε το 26 βρίσκει καλό επίπεδο στα 24.90 ευρώ. Ο Τιτάνας (-1,2%) κράτησε μέχρι και επαφή με τα υψηλά κίνησης, με το 14.20 να είναι κοντινή στήριξη. Η ΜΟΗ (-3,44%) έχει σημαντικό σημείο τα 12,10.

Για τα μικρότερα, τα τρέχοντα επίπεδα είναι ενδιαφέροντα για τις Entersoft (αμεταβλ.), BYTE (-3,29%), Profile (-3,49%) και Performance (-2,22%). To ΚΡΙ (-1,19%) δεν έχει καν διορθώσει παραμένοντας εξαιρετική επιλογή. Ο Σαράντης (-1%) επίσης, με στήριξη κοντινή τα 8.80, μπορεί να δοκιμάσει τα 9.60-9.70. Η Cairomezz (-1,98%) δεν πρέπει να χάσει τα 0,11, η AS company (-1,38%) κρατάει το ανοδικό της τέμπο, ενώ απογοητεύει ο Πετρόπουλος (αμεταβλ.), με στηρίξεις χαμηλότερα στα 5,40.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.