Δεν τα κατάφερε στο τέλος ο Γενικός Δείκτης στη Λεωφόρο Αθηνών

Δεν τα κατάφερε στο τέλος ο Γενικός Δείκτης στη Λεωφόρο Αθηνών

Του Θεόδωρου Σεμερτζίδη

Με  απώλειες 1,33% ολοκληρώθηκε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στο Χρηματιστήριο Αθηνών με το γενικό δείκτη να κλείνει στις 636,83 μονάδες (ενδοσυνεδριακό χαμηλό), με εβδομαδιαίες απώλειες 0,41%, σε μια συνεδρίαση όπου κυριάρχησαν το υποτονικό κλίμα και οι εντολές πώλησης.

Στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης οι εναλλαγές προσήμου για το γενικό δείκτη ήταν συχνές, παρά του ότι έδειξε να σταθεροποιείται σε θετικό έδαφος προς τα μέσα της συνεδρίασης, στο δεύτερο μισό αυτής διέγραψε τα κέρδη που κατέγραφε έως εκείνη τη στιγμή και βρέθηκε σε αρνητικό έδαφος με τις απώλειες να διευρύνονται κατά τη τελευταία ώρα της διαπραγμάτευσης, με τις εντολές πώλησης να εντείνονται κυρίως στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου, αλλά και στις μετοχές των ΔΕΗ, Ελληνικών Χρηματιστηρίων και ΟΤΕ.

Ο τζίρος παρέμεινε σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα σε σχέση με αυτόν των προηγούμενων συνεδριάσεων, επηρεαζόμενος και από το γεγονός της αργίας της ερχόμενης Δευτέρας για τα χρηματιστήρια των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας.

Με απώλειες ολοκλήρωσε το σύνολο των μετοχών του τραπεζικού κλάδου παρά τις συχνές εναλλαγές προσήμου στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, με τον όγκο να κινείται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα για τις μετοχές του κλάδου, με τη μετοχή της Alpha Bank να πραγματοποιεί το χαμηλότερο με 4,681,122 τεμάχια, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε η μετοχή της Eurobank με 6,48%, με τον τραπεζικό δείκτη να ολοκληρώνει τη συνεδρίαση στα χαμηλά ημέρας με 4,32%.

Με απώλειες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση και η πλειοψηφία των υπόλοιπων μετοχών του FTSE 25, όπου παρά το θετικό πρόσημο που κατέγραφαν οι περισσότερες μετοχές του κλάδου στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, στην τελευταία ώρα αυτής δέχθηκαν πιέσεις υποχωρώντας προς χαμηλότερα επίπεδα, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνει η μετοχή ΟΤΕ με 4,11%, ενώ  πραγματοποίησε αυξημένο όγκο σε σχέση με το χθεσινό με 592,650 τεμάχια, με τα μεγαλύτερα κέρδη να πραγματοποιεί η μετοχή του Ελλάκτωρα με 2%.

Κοντά στα χθεσινά επίπεδα κινήθηκαν σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών τίτλων, με τη διετία να διαμορφώνεται στο 7,296% και τη δεκαετία στο 7,261%.

Σε τεχνικό επίπεδο και στη σημερινή συνεδρίαση ο γενικός δείκτης δεν κατάφερε να κινηθεί πάνω από το επίπεδο αντίστασης των 648 μονάδων, υποχωρώντας προς χαμηλότερα επίπεδα με τη στήριξη να βρίσκεται πλέον στις 624 μονάδες, με τον RSI να απομακρύνεται από την υπέρ αγορασμένη ζώνη κλείνοντας στις 61,28 μονάδες.

 

 

Η μετοχή της Εθνικής έκλεισε στα €0,29 με απώλειες 3,01%, της Alpha Bank στα €2,44 με απώλειες 3,17%, της Τράπεζας Πειραιώς στα €0,262 με απώλειες 5,76%, και της Eurobank στα €1,01 με απώλειες 6,48%.

Με κέρδη κατάφερε να ολοκληρώσει και τη σημερινή συνεδρίαση η μετοχή της Motor Oil, με τη μετοχή να παραμένει κοντά στην υπέρ αγορασμένη ζώνη και την αντίσταση να βρίσκεται στα €10,8923. Η μετοχή έκλεισε στα €10,74 με κέρδη 0,85%.

Δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση με κέρδη για τη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων, με τη μετοχή να υποχωρεί ελάχιστα από την υπέρ αγορασμένη ζώνη και την αντίσταση στα €4,4326. Η μετοχή σημείωσε κέρδη 0,48% και έκλεισε στα €4,23.

Στα χαμηλά ημέρας ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η μετοχή των Ελληνικών Χρηματιστηρίων, με τη μετοχή να δέχεται πιέσεις στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης με τη στήριξη να βρίσκεται στα €5,1574. Η μετοχή κατέγραψε απώλειες 1,30% και έκλεισε στα €5,30.

Διακόπηκε σήμερα το τριήμερο ανοδικό σερί για τη μετοχή της ΔΕΗ, με τη μετοχή να δέχεται πιέσεις και να ολοκληρώνει τη συνεδρίαση στα χαμηλά ημέρας, με τη στήριξη να βρίσκεται στα €3,2,94. Η μετοχή σημείωσε απώλειες 1,20% και έκλεισε στα €3,29.

Σημαντικές απώλειες και σήμερα για τη μετοχή της Aegean, με τη μετοχή να κινείται προς το κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, και τη στήριξη να βρίσκεται στα €7,4922. Η μετοχή ολοκλήρωσε στα €7,68 με απώλειες 2,66%.

Ο τζίρος ολοκληρώθηκε στα €62,80 εκατομμύρια με την αξία των πακέτων στα €4,20 εκατομμύρια. Από το σύνολο των μετοχών που έκαναν σήμερα πράξη, 42 κινήθηκαν ανοδικά, 55 πτωτικά και 146 παρέμειναν αμετάβλητες.