Δεν τα κατάφερε στο τέλος ο ΓΔ στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Δεν τα κατάφερε στο τέλος ο ΓΔ στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Του Θεόδωρου Σεμερτζίδη

Με απώλειες 1,25% ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 541,70 μονάδες, ολοκληρώνοντας για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση με απώλειες.

Κατά το πρώτο μισό της συνεδρίασης επικράτησαν ήπιες διακυμάνσεις με εναλλαγές προσήμου για γενικό δείκτη και μετοχές, και με τον τζίρο να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα. Στο δεύτερο μισό αυτής, εμφανίστηκαν εντολές πώλησης οι οποίες οδήγησαν σε απώλειες άνω του 1% τον γενικό δείκτη, με τις μεγαλύτερες πιέσεις να δέχονται οι μετοχές των τραπεζών όπου και ολοκλήρωσαν κοντά στα χαμηλά ημέρας, με τον όγκο να βρίσκεται σημαντικά κάτω από τον μέσο εβδομαδιαίο όρο (συμπεριλαμβανομένου και αυτού της Παρασκευής).

Ο τραπεζικός δείκτης ολοκλήρωσε την συνεδρίαση με σημαντικές απώλειες 4,74%, ενώ καθ' όλη την διάρκεια της διαπραγμάτευσης πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές των ΠΕΙΡ και ΕΥΡΩΒ ολοκληρώνοντας την συνεδρίαση με απώλειες 10,11% και 8,25% αντίστοιχα.

Τις απώλειες για τον γενικό δείκτη περιόρισαν οι υπόλοιπες μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, όπου από την έναρξη της συνεδρίασης επικράτησαν ήπιες διακυμάνσεις χωρίς κάποιες ιδιαίτερες μεταβολές. Έντονη κινητικότητα υπήρξε για την μετοχή της ΔΕΗ, όπου ο όγκος βρέθηκε στα επίπεδα του μέσου εβδομαδιαίου όρου, με την μετοχή να πραγματοποιεί έντονες διακυμάνσεις κατά την διάρκεια της συνεδρίασης. Περιορίστηκα στο τέλος τα κέρδη στο  2,94% για την μετοχή της ΓΡΙΒ, όπου υπάρχουν σταθερά αγοραστές εδώ και αρκετές συνεδριάσεις.

Πτωτικά κινήθηκε και σήμερα η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου, επηρεαζόμενο για ακόμη μία φορά από το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στην πλειοψηφία των κρατικών τίτλων της ευρωζώνης, και η οποία βρέθηκε στο 8,693%.

Σε τεχνικό επίπεδο, συνεχίζει να παραμένει το ανοδικό σήμα για τον γενικό δείκτη, ο οποίος όμως βρίσκεται πλέον μέσα στο καθοδικό κανάλι που δημιουργήθηκε από τον Ιούνιο του 2014, διασπώντας πτωτικά και τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, ενώ η στήριξη πλέον βρίσκεται στις 533 μονάδες.

Η μετοχή της ΕΤΕ έκλεισε στα €0,2160 με απώλειες 6,49%, της ΑΛΦΑ στα €1,74 με κέρδη 0,58%, της ΠΕΙΡ στα €0,16 με απώλειες 10,11%, και της ΕΥΡΩΒ στα €0,734 με απώλειες 8,25%.

Κατάφερε τελικά να κλείσει σε θετικό έδαφος, παρά τις διακυμάνσεις κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, η μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ με τη στήριξη να βρίσκεται στα €1,2676. Η μετοχή σημείωσε κέρδη 1,53% και έκλεισε στα €1,33.

Πιέσεις δέχθηκε σήμερα η μετοχή της ΓΕΚΤΕΡΝΑ, η οποία ενδοσυνεδριακά διέσπασε το επίπεδο στήριξης των €1,5081, δείχνοντας σημάδια «κόπωσης» στις τελευταίες συνεδριάσεις. Η μετοχή ολοκλήρωσε με απώλειες 1,27% και έκλεισε στα €1,55.

Ξανά πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών για την μετοχή της ΤΕΝΕΡΓ στη σημερινή συνεδρίαση, παρά τις απώλειες που σημείωνε κατά την πρώτη ώρα αυτής, με την αντίσταση να βρίσκεται στα €2,5676. Η μετοχή κατέγραψε κέρδη 2,02% και έκλεισε στα €2,53.

Συνεχίζει να προβληματίζει η μετοχή της ΑΡΑΙΓ, η οποία δεν μπορεί να διατηρηθεί από το επίπεδο των €8, με τη στήριξη να βρίσκεται στα €7,7393. Η μετοχή σημείωσε απώλειες 1,25% και έκλεισε στα €7,91.

Συνεχίζετε η πτωτική πορεία από τα υψηλά των €18,40 για την μετοχή της ΦΦΓΚΡΠ, με τη μετοχή να συνεχίζει με πτωτικό σήμα, και με τη στήριξη να βρίσκεται στα €16,082. Η μετοχή έκλεισε στα €16,20 αμετάβλητη.

Ο τζίρος ολοκληρώθηκε στα €60,20 εκατομμύρια.

Από το σύνολο των μετοχών που έκαναν σήμερα πράξη, 49 κινήθηκαν ανοδικά, 44 πτωτικά και 150 παρέμειναν αμετάβλητες.