Δεν συνέχισε το σερί πέντε κερδοφόρων εβδομάδων η Wall

Δεν συνέχισε το σερί πέντε κερδοφόρων εβδομάδων η Wall

Μικτά πρόσημα για τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας που ολοκληρώνεται «χρηματιστηριακά» σήμερα καθώς αύριο οι αγορές παραμένουν κλειστές λόγω της αργίας της Μεγάλης Παρασκευής ενόψει του εορτασμού του Πάσχα των Καθολικών.

Στη σημερινή συνεδρίαση οι δείκτες κατέγραφαν απώλειες οι οποίες ωστόσο περιορίστηκαν την ώρα που το πετρέλαιο που λειτούργησε και σήμερα ως ρυθμιστής, μετρίασε την καθοδική του πορεία. Ωστόσο διακόπηκε το σερί των πέντε κερδοφόρων εβδομάδων.

Σ αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 13 μονάδες (0,08%) ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 17.515 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq που σημείωσε κέρδη 4 μονάδων (0,10%) έκλεισε στις 4.773 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 0,77 μονάδες (0,04%) και έκλεισε στις 2.035 μονάδες.

Οι εβδομαδιαίες απώλειες για τον S&P 500 έφτασαν το 0,7%  ενώ οι Nasdaq και Dow Jones έχασαν από 0,5%.

Σήμερα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν μια σειρά από μακροοικονομικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα και αφορούν την κατάσταση της αμερικάνικης οικονομίας.

Συγκεκριμένα, μικρή αύξηση σημείωσε ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας στα μέσα του Μαρτίου και διαμορφώθηκε στις 265.000, αντανακλώντας το χαμηλό ρυθμό απολύσεων στη χώρα.

Οι νέες αιτήσεις παραμένουν κάτω από το όριο των 300.000 για 55 εβδομάδες, το μεγαλύτερο διάστημα από το 1973.

Το χαμηλό επίπεδο των αιτήσεων επιδόματος δείχνει πως η αγορά εργασίας των ΗΠΑ έχει πολύ πιο υγιή χαρακτηριστικά σε σύγκριση με αρκετά χρόνια πριν.

Παράλληλα, πτώση για τρίτη φορά μέσα σε τέσσερις μήνες σημείωσαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ το Φεβρουάριο, καταγράφοντας μείωση 2,8%. Πτωτική πορεία καταγράφουν όλοι οι μεγάλοι βιομηχανικοί τομείς πλην των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Οι παραγγελίες για κεφαλαιουχικά αγαθά έκαναν “βουτιά” κατά 1,8% το Φεβρουάριο. Οι αποστολές των κεφαλαιουχικών αγαθών, μια κατηγορία που χρησιμοποιείται για να καταγραφεί η τριμηνιαία οικονομική ανάπτυξη, μειώθηκε 1,1% μετά το αναθεωρημένο 1,3% του Ιανουαρίου. Η αύξηση των παραγγελιών των διαρκών αγαθών του Ιανουαρίου αναθεωρήθηκε από το 4,9% στο 4,2%.

Νωρίτερα, με απώλειες άνω του 1% ολοκλήρωσε η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, στη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.