7ος χρόνος, ημέρα 2219η
Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021

Χρηματιστήριο: Οι αγοραστές άλωσαν το οχυρό των 900 μονάδων

Χρηματιστήριο: Οι αγοραστές άλωσαν το οχυρό των 900 μονάδων

Με αύξηση συναλλακτικής δραστηριότητας και όρεξη να εκμεταλλευτεί το θετικό κλίμα, ο Γενικός Δείκτης συνέχισε δυναμικά με την τέταρτη ανοδική στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις κλείνοντας για πρώτη φορά μετά τις 17 Σεπτεμβρίου πάνω από τις 900 μονάδες (908,13 με +1,02%). Επιπλέον, η εικόνα στο ταμπλό είναι καλύτερη ακόμα κι από τα ημερήσια κέρδη λόγω της εξαιρετικής διάχυσης της ρευστότητας.

Ειδικότερα, η χθεσινή ποιοτική ανοδική κίνηση συνεχίστηκε με τον καλύτερο τρόπο και σήμερα, καθώς αφενός ο Γενικός έβγαλε την πολυαναμενόμενη αντίδραση από το πρώιμο αγοραστικό σήμα στις 890 μονάδες, αφετέρου προσπελάστηκε πειστικά και το ψυχολογικής σημασίας επίπεδο των 900 μονάδων.

Και μπορεί ο βασικός πρωταγωνιστής στο ταμπλό να είναι ο τραπεζικός κλάδος, τόσο από άποψη απόδοσης όσο και συναλλακτικής δραστηριότητας, ωστόσο η συνολική εικόνα προσδίδει ένα κρίσιμο ποιοτικό χαρακτηριστικό που θα μας χρειασθεί για τη συνέχεια.

Και τούτο διότι πρώτον 12 μετοχές ξεπέρασαν το 1 εκατ. ευρώ τζίρο, επί συνόλου 98,2 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 22,19 αφορούν σε πακέτα προσυμφωνημένων συναλλαγών, και δεύτερον 80 μετοχές σημείωσαν άνοδο έναντι 40 πτωτικών, μόλις 4 εξ αυτών να είναι δεικτοβαρείς.

Ακόμα σημαντικότερη είναι η σχετική θέση του Δείκτη στην κίνηση αυτή, καθώς έτσι επιβεβαιώθηκε η εκκίνηση νέας ανοδικής τάσης μετά τη λύση του πτωτικού σχηματισμού που ταλάνιζε εδώ και πολλές συνεδριάσεις το ΧΑ.

Ο στόχος για τον Δείκτη είναι η περιοχή των 940 μονάδων που σχετίζεται με τη μεσοπρόθεσμη ατασική φάση του.

Ενώ η πρώτη στήριξη είναι στις 902 μονάδες.

Η συμπεριφορά των επενδυτών ήταν επίσης πολύ καλή, αφενός διότι οι αγορές αναπτύχθηκαν σταδιακά χωρίς εξάρσεις, αφετέρου ο Δεικτης, και η πλειονότητα των τίτλων έκλεισαν στα υψηλά ημέρας απροβλημάτιστα, με επίσης καλές δημοπρασίες περίπου 14 εκατ. ευρώ.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνονται από την εικόνα στις διεθνείς αγορές.Οι ΗΠΑ συνεχίζουν ανοδικά, μιαν ανάσα πλέον από τα ιστορικά υψηλά τους, αδιαφορώντας για κάθε πρότερο κίνδυνο που εμφανίστηκε και που ανάγκασε σε ρευστοποιήσεις.Υπενθυμίζουμε ότι ο S&P 500 ετοιμάζεται να γράψει την έκτη συνεχόμενη ανοδική του συνεδρίαση, εφόσον κλείσει το βράδυ θετικός, με τις ευρωαγορές να μην ακολουθούν με το αγοραστικό κρεσέντο, αλλά να διαφυλάττουν τουλάχιστον τα κεκτημένα.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.